27.09.2011. / 16:06

Autor: Nacional.hr

Video: 6 Srba i 4 pripadnika KFOR-a ozlijeđeno na Jarinju

KFOR je priopćio kako su gumene metke koristili u samoobrani nakon što je jedan od bačenih kamena pogodio njihovog pripadnika, a srbijanski mediji ističu kako su ozlijeđeni dovezeni u bolnicu s prostrijelnim ranama

Ponovno sukobi na JarinjuPonovno sukobi na JarinjuU sukobu kosovski Srba i pripadnika KFOR-a šest je osoba ozlijeđeno. Dvije su osobe teško ozlijeđene, a četiri lakše te su odvezene u pravcu Leška.

Kako piše Blic, jutros su snage KFOR-a pokušale ukloniti barikade na administrativnom prijelazu Jarinje. Pritom su uhitile i nekoliko osoba. Okupljeni kosovski Srbi, koji prosvjeduju na prijelazu, pokušali su omesti KFOR bacanjem kamenja. Sukob je prekinuo predsjednik općine Leposavić Branko Ninić koji je pozvao građane da ostanu mirni i prekinu sa napadom.

Iako se situacija tada smirila, oko 13 sati ponovno je došlo do incidenta. Njemački vojnici su počeli razvlačiti bodljikavu žicu na Jarinju što je razbijesnilo okupljene Srbe. Ponovno su ih napali kamenjem, na što je KFOR odgovorio ispucavanjem gumenih metaka i suzavaca.

KFOR je priopćio kako su gumene metke koristili u samoobrani nakon što je jedan od bačenih kamena pogodio njihovog pripadnika, a srbijanski mediji ističu kako su ozlijeđeni dovezeni u bolnicu s prostrijelnim ranama.

Direktor Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Jakovljević novinarima je rekao kako je pucano i na vozilo hitne pomoći koje je došlo po ozlijeđene. Navodno je na vozilu osam rupa od metaka.

Glasnogovornik KFOR-a novinarima je rekao kako su u sukobu na Jarinju ozlijeđena četiri pripadnika međunarodnih snaga, no nije precizirao kakve su ozlijede niti nacionalnost ozlijeđenih.


Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
24/7/11

mrvek, 27.09.11. 19:50

opet će popušit kao i uvijek. Nadam se da su servisirali traktore da su spremni za pokret.


registracija
17/6/05

torpedo, 28.09.11. 07:20

"administrativnom prijelazu Jarinje" - ovo je izraz koji koristi srpska strana, no trebalo bi pisati "granicnom prijelazu" jer smo mi priznali Kosovo.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika