27.09.2011. / 21:44

Autor: Hina

Službeno je: Apple 4. listopada predstavlja iPhone 5

Apple je u utorak potvrdio da će 4. listopada u svom sjedištu u Cupertinu u Kaliforniji održati konferenciju za novinare, a očekuje se da tada bude predstavljen novi iPhone 5, izvijestio je poslovni portal CNNMoney.

Jobs na žalost neće predstaviti novi iPhoneJobs na žalost neće predstaviti novi iPhoneApple je u utorak potvrdio da će 4. listopada u svom sjedištu u Cupertinu u Kaliforniji održati konferenciju za novinare, a očekuje se da tada bude predstavljen novi iPhone 5, izvijestio je poslovni portal CNNMoney.

Od početka prodaje četvorke prošlo je 15 mjeseci, što je najdulja stanka između dvaju modela iPhonea od kada su se pojavili 2007.

Kao i uvijek, nova generacija iPhonea bila je predmet intenzivnih nagađanja. Gotovo svakodnevo blogovi i novinske agencije nudile su nove podatke o tome kako bi novi telefon mogao izgledati. Njihovi su podatci navodno iscurili od proizvođača hardverskih komponenata ili dizajnera kućišta za iPhone.

Glavna je glasina bila da će iPhone 5 imati kameru od 8MP, bateriju koja dulje traje i brži procesor.

Drugi su tvrdili da će telefon imati veći zaslon, zakrivljeni zaslon, da neće imati tzv. home button, da će imati potporu za 4G mreže te više memorije.

Dosad se pokazalo da otprilike polovica takvih tehničkih glasina bude točna.

Predstavljanje 4. listopada najvjerojatnije će voditi novi direktor Applea Tim Cook. Hoće li se nakratko pojaviti i Steve Jobs, danas predsjednik uprave tvrtke, ne zna se, ali mediji kažu da ni to ne treba isključiti. Jobs je već dvaput ove godine iznenadio javnost i pojavio se na Appleovim predstavljanjima iako se zbog bolesti povukao s izvršne dužnosti u tvrtki.

Apple obično novi model iPhonea predstavlja u lipnju na konferenciji Worldwide Developers, ali ove je godine Steve Jobs taj događaj iskoristio za predstavljanje novoga softvera, operativnih sustava za iPad i iPhone, operativni sustav Lion za Mac te za koncept iClouda.

Vezane vijesti

Direktor Applea Tim Cook odbio isplatu 75 milijuna dolara

Direktor Applea Tim Cook odbio isplatu 75 milijuna dolara

Direktor informatičkog diva Apple, Tim Cook, odustao je od 75 milijuna dolara dividende od dionica kojima je tvrtka nagradila svoje zaposlenike,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika