27.09.2011. / 22:52

Autor: Hina

Merkel želi "jaku Grčku u eurozoni"

Njemačka kancelarka Angela Merkel u utorak je, na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s grčkim premijerom Georgeom Papandreuom izjavila da želi "jaku Grčku u eurozoni", ali je ponovila da je za buduće pomoći nezaobilazno stajalište zajmodavaca.

Angela MerkelAngela MerkelNjemačka kancelarka Angela Merkel u utorak je, na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s grčkim premijerom Georgeom Papandreuom izjavila da želi "jaku Grčku u eurozoni", ali je ponovila da je za buduće pomoći nezaobilazno stajalište zajmodavaca.

"Želimo jaku Grčku u eurozoni", rekla je Merkel i ustvrdila da je Njemača spremna Ateni pružiti svu potrebnu pomoć za reforme.

Kancelarka je obznanila da će stajalište "trojke", izaslanika Europske unije, Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Europske središnje banke biti odlučno za deblokiranje budućih obećanih isplata.

U srijedu ili četvrtak očekuje se povratak šefova misija trojke zajmodavca u Atenu, rekao je nešto ranije predsjednik skupine ministara financija eurozone Jean-Claude Juncker.

Grčki premijer Papandreu je ponovio da Atena želi ispuniti svoja obećanja u vezi reforme i naglasio "žrtve grčkog naroda" u procesu reformi te zatražio podršku od europskih partnera.

Grčki parlament je u utorak navečer usvojio nepopularan porez na imovinu kako bi dokazao svoju predanost ispunjavanju ciljeva novog sporazuma o pomoći dogovorenog ovoga ljeta.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 28.09.11. 11:28

Grcka je vec najjaca sa mladim 'penzionerima'!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika