28.09.2011. / 15:55

Autor: Hina

Srbi otkazali razgovore s Kosovom

Novi krug dijaloga između Srbije i Kosova, koji se trebao u srijedu održati u Bruxellesu pod pokroviteljstvom EU-a, otkazan je na zahtjev srbijanskog izaslanstva koje je željelo razgovarati o stanju na sjeveru Kosova.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNovi krug dijaloga između Srbije i Kosova, koji se trebao u srijedu održati u Bruxellesu pod pokroviteljstvom EU-a, otkazan je na zahtjev srbijanskog izaslanstva koje je željelo razgovarati o stanju na sjeveru Kosova.

"Sastanak nije održan jer srbijansko izaslanstvo nije bilo spremno sudjelovati u današnjim razgovorima", kaže se u priopćenju Roberta Coopera, koji u ime EU-a posreduje u dijalogu između dviju strana.

Na današnjem sastanku trebalo se razgovarati o pitanjima energije, telekomunikacija, sudjelovanju Kosova u regionalnim forumima te o provedbi ranije dogovorenih tema.

U utortak popodne, obje strane su imale odvojeni sastanak s Cooperom i predstavnikom američkog State Departmenta.

Međutim, voditelj srbijanskog izaslanstva Borislav Stefanović izjavio je kako ne može razgovarati o pitanjima "struje, dok se na sjeveru Kosova puca".

U utorak su u sukobu između lokalnih Srba i pripadnika međunarodnih snaga na Kosovu (KFOR) na sjeveru Kosova kod graničnog prijelaza Jarinje prema Srbiji ozlijeđena četvorica vojnika KFOR-a i šestorica Srba.

U priopćenju EU-a kaže se da stanje na sjevernom Kosovu "nije dio dijaloga niti predmet odvojenih razgovora sa Srbijom".

EU dodaje da će se dijalog nastaviti kada srbijanska strana "bude spremna u njemu sudjelovati".

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika