28.09.2011. / 16:58

Autor: Totalsport

Sabonis: Među svim dobrim vijestima, najbolja je da sam živ

- Naravno, valja znati da opasnost ponavljanja infarkta uvijek postoji - rekao je dr. Žaliunas

Arvydas Sabonis (Wikipedia)Arvydas Sabonis (Wikipedia)Arvydas Sabonis (46) i dalje leži na odjelu Intenzivne njege Sveučilišne bolnice u Kaunasu, kamo je stigao u utorak navečer nakon pretrpljenoga srčanog udara tijekom košarkaškog rekreiranja.

Njegovo je stanje trenutačno vrlo dobro, izjavio je šef liječničkog tima koji se brine o najvećemu litavskom košarkašu i sportašu uopće svih vremena. Uz pravilnu rehabilitaciju, tretman i preventivu, nada se dr. Remigijus Žaliunas, nekadašnji će legendarni centar i ubuduće moći igrati košarku.

- Ne morate uopće sumnjati. Arvydas je čovjek koji živi za košarku i sigurno će je, kao pravi sportaš, ponovno zaigrati. Želim samo naglasiti da je teško predvidjeti trajanje procesa oporavka. Kada on bude završio, mislim da problema neće biti. Naravno, valja znati da opasnost ponavljanja infarkta uvijek postoji - rekao je dr. Žaliunas.

Sabonis će na Intenzivnoj njezi preležati još cijelu srijedu, dok bi u četvrtak trebao biti prebačen na drugi odjel.

Žaliunas je potvrdio da po Sabonisovu dolasku u bolnicu nije bilo previše dramatično, jer da takvih operacija na odjelu godišnje ima oko sedam tisuća. Poanta je samo u tome da, ovisno u fazi u kojoj je unesrećeni zatražio liječničku pomoć, takve traume imaju za posljedicu 20-25% smrtnih slučajeva među pogođenima.

Mogućnosti da se srčani udar, ili preciznije rečeno infarkt miokarda, predvidi, rekao je dr. Žaliunas, i dalje ne postoje. Sve skupa, može se reći da je 221 centimetar visoki i najviši član Košarkaške kuće slavnih imao sreće.

- Među svim dobrim vijestima, najbolja je ona da sam još uvijek živ - rekao je Sabonis u izjavi koju je prenio web-portal Denia.lt.

Vezane vijesti

Muamba samostalno hoda po londonskoj bolnici

Muamba samostalno hoda po londonskoj bolnici

Menadžer engleskog nogometnog kluba Bolton, Owen Coyle, potvrdio je za engleske medije da njegov igrač Farbice Muamba nastavlja s čudesnim oporavkom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika