28.09.2011. / 17:17

Autor: Totalsport

Cijela momčad Rabotničkog dopingirana, klub krivi liječnike

Iz Europske nogometne federacije (UEFA) poručili su da će drastično kazniti Najdoskog i Petroviča, suspenzijom u trajanju od 12 do 14 mjeseci, dok klub čeka rigorozna kazna, a između ostalog brisanje svih rezultata ostvarenih u kvalifikacijama za Europa ligu

Igrači RabotničkogIgrači RabotničkogIz redova makedonskog nogometnog prvoligaša Rabotničkog priznali su da je cijela njihova momčad ranije ove sezone koristila zabranjeno sredstvo metilheksanamin, za što u klubu krive liječničku službu.

Skandal je otkriven kada su igrači Rabotničkog Dino Petrović i Milovan Najdoski pali na dopinškom testu nakon dvoboja 4. pretkola Europa lige protiv Lazija.

Makedonski sport piše, a Marca prenosi da je cijela momčad unatrag šest mjeseci koristila zabranjenu suspstancu kako bi poboljšala mišićnu masu "nesvjesna da je ona zabranjena".

Sportski direktor Rabotničkog Igor Angelovski rekao je kako je sva medicinska oprema nabavljena u Sjedinjenim Američkim Državama.

- Postoje indikacije da su igrači koristili zabranjene supstance. Ova pojedina supstanca bila je od siječnja 2011. godine na UEFA-inoj B listi zabranjenih sredstava - rekao je Angelovski.

Iz Europske nogometne federacije (UEFA) poručili su da će drastično kazniti Najdoskog i Petroviča, suspenzijom u trajanju od 12 do 14 mjeseci, dok klub čeka rigorozna kazna, a između ostalog brisanje svih rezultata ostvarenih u kvalifikacijama za Europa ligu.

Vezane vijesti

Europa liga: Athletic i Atletico zasluženo do finala

Europa liga: Athletic i Atletico zasluženo do finala

Nogometaši Athletica pobijedili su na svom terenu lisabonski Sporting s 3-1 u uzvratnoj polufinalnoj utakmici Europa lige, te su izborili plasman u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika