28.09.2011. / 20:05

Autor: Hina

Biserka Gregorović i još šest osoba optuženo za primanje mita

USKOK je na Županijskom sudu u Rijeci podignuo optužnicu protiv riječke državne inspektorice Biserke Gregorović (1953.) i još šest osoba koje se terete da su počinile kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti, primanje i davanje mita te protuzakonita posredovanja, priopćio je danas USKOK.

Biserka Gregorović (Foto: Nel Pavletić/PIXSELL)Biserka Gregorović (Foto: Nel Pavletić/PIXSELL)USKOK je na Županijskom sudu u Rijeci podignuo optužnicu protiv riječke državne inspektorice Biserke Gregorović (1953.) i još šest osoba koje se terete da su počinile kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti, primanje i davanje mita te protuzakonita posredovanja, priopćio je danas USKOK.

Nakon istrage optuženi su B.G. (1953.), N.M.(1958.), M.G.(1975.), B.K.(1977.), V.M.(1971.), Ž.M.(1952.) i K.G.(1963.).

U priopćenju se navode samo inicijali optuženika, a otprije je poznato da su državna inspektorica u riječkom Državnom inspektoratu Biserka Gregorović, voditeljica pisarnice u tom inspektoratu Nevia Mišćak i ravnateljica Direkcije poslovnih prostora u riječkoj gradskoj upravi Željka Marković u lipnju ove godine bile privedene i ispitane te su, nakon kraćeg boravka u pritvoru, puštene na slobodu.

Prvookrivljena inspektorica Biserka Gregorović optužena je da je od 27. siječnja do 4. travnja 2011. od voditeljice pisarnice u državnom inspektoratu u Rijeci Nevie Mišćak tražila i dobivala podatke o budućim inspekcijskim nadzorima raznih obrta na riječkom području za nadzor kojih nije bila ovlaštena.

Te podatke je dostavljala vlasnicima obrta kako bi pravodobno izbjegli prekršajnu odgovornost, a zauzvrat je za sebe i gospodarske inspektore koji su obavljali nadzor od vlasnika obrta tražila i dobila zlatni nakit i druge darove.

Ravnateljica Direkcije za poslovne objekte u gradskoj upravi Željka Marković je 4. svibnja na zahtjev Gregorović dopunila raspisani natječaj za davanje u zakup gradskoga poslovnog prostora. Tako je isključila druge zainteresirane natjecatelje i omogućila da se kao jedini zainteresirani natjecatelj na dražbi javi kći prvookrivljene. Pošto je zaključen ugovor o zakupu poslovnog prostora, Ž. Marković je od B. Gregorović dobila dar.

Osim toga Ž. Marković je od 19. svibnja do 2. lipnja 2011. sedmookrivljenog K.G. obavijestila da će uskoro biti raspisan natječaj za poslovne prostore te da je za jedan slobodan prostor već odredila namjenu - atelijer, nakon čega je raspisan natječaj za četiri poslovna prostora. Zauzvrat je od K.G. na dar dobila dvije umjetničke slike.

USKOK je u optužnici predložio da se na temelju odredaba zakona o postupku oduzimanja imovinske koristi ostvarene kaznenim djelom i prekršajem B. Gregorović, Ž. Marković, M.G. i B.K. oduzme protupravno stečena imovinska korist.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika