29.09.2011. / 08:41

Autor: Hina , Nacional.hr

Iz SAD-a, zemlje mlijeka i Wall Streeta

Obama dijeli lekcije Europi

"Nismo vidjeli da se u Europi bave svojim bankarskim i financijskim sustavom onako učinkovito kao što bi trebalo", rekao je Obama

ArhivaArhivaAmerički predsjednik Barack Obama izjavio je da dužnička kriza u Europi i dalje predstavlja uteg za američko gospodarstvo te da odgovor europskih vlada nije bilo odlučan koliko bi trebalo.

"Nismo vidjeli da se u Europi bave svojim bankarskim i financijskim sustavom onako učinkovito kao što bi trebalo", rekao je Obama u odgovoru na pitanje o gospodarskom rastu u SAD-u na okruglom stolu o pitanjima hispanoameričke zajednice u Bijeloj kući. Obama nije precizirao koje korake treba poduzeti.

Gospodarski oporavak u SAD-u opterećen je globalnim kretanjima kao što je arapsko proljeće koje je pridonijelu rastu cijene nafte i financijski problemi europskih zemalja, rekao je Obama u raspravi.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
20/8/10

McCoy, 29.09.11. 09:48

U gomili budalastina koje je ovaj Nobelovac izrekao, nisam primetio da je pomenuo krizu koja je sve povukla nizbrdo - krizu finansijskog trzista u USA.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika