29.09.2011. / 08:47

Autor: Hina , Nacional.hr

Milanović o hipotetskim situacijama

Nema potrebe za ukidanjem HDZ-a

Na upit iz publike hoće li, dođe li na vlast, zabraniti HDZ ako istrage o tajnim računima te stranke "pokažu da je HDZ funkcionirao kao kriminalna organizacija", Milanović je odgovorio kako "on nema mogućnosti ikoga zabraniti ili ukinuti" te "da za to nema nikakve potrebe"

Foto: Mario StrmotićFoto: Mario StrmotićPredsjednik SDP-a Zoran Milanović i saborski zastupnik SDP-a i potpredsjednik saborskog odbora za zdravstvo i socijalnu skrb Rajko Ostojić predstavili su sinoć u Osijeku program Kukuriku koalicije "Plan 21" i posebno njegov dio za područje zdravstva, program "Zdravlje za sve".

Ostojić je kazao kako je planom predviđeno skraćenje lista čekanja u bolnicama za 50 posto do 1. srpnja iduće godine te ukidanje dodatnog zdravstvenog doprinosa za umirovljenike od tri posto. Najavio je mjere obrazovanja, usavršavanja i nagrađivanja zdravstvenog osoblja kako bi se u tome području, istaknuo je, zaustavio "odljev mozgova".

Na upit iz publike Ostojić je kazao kako se "stečena prava hrvatskih branitelja neće dirati" te da se nijedna bolnica neće ukinuti, ali da će se reorganizirati.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović je, na upit iz publike hoće li, dođe li na vlast, zabraniti HDZ ako istrage o tajnim računima te stranke "pokažu da je HDZ funkcionirao kao kriminalna organizacija", odgovorio kako "on nema mogućnosti ikoga zabraniti ili ukinuti" te "da za to nema nikakve potrebe".

"Moraju odgovarati pojedinci, a sudovi će utvrditi koji su to pojedinci i jesu li učinili ono što tvrdi državno odvjetništvo. Ako im se dokaže osnovana sumnja, moraju i odgovarati", kazao je Milanović. Dodao je kako ne misli da ikoja stranka u Hrvatskoj, pa i HDZ, krši hrvatski Ustav, ali misli da su "neki ljudi prekršili zakon" i da su "kao političari i javne osobe u moralno dvojbenoj poziciji".

Govoreći o programu Kukuriku koalicije, kazao je da je "Plan 21" "plan za buđenje Hrvatske i novu energiju u Hrvatskoj".

Gotovo je s izgovorima, za naše uspjehe, ali i neuspjehe sami smo odgovorni, rekao je Milanović, dodavši kako se u "rješavanju problema neće izgovarati onim što je radila dosadašnja vlast".

Ako nam građani na izborima daju povjerenje, politika koalicije neće biti stvaranje podjela, svađa i sukoba jer se tako ne gradi hrvatska budućnost, ustvrdio je. Cilj nam je, dodao je, "bolja, uspješnija i pravednija Hrvatska, koja neće biti samo kotačić u Eurospkoj uniji", već zemlja koja će se, svjesna svoje snage, ali i ograničenja, "boriti za svoje interese".

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

registracija
17/5/11

MarioBosnjak, 29.09.11. 11:14

Ma što ćeš ti ukinuti livoguzane jadni ?!
Eno partner ti iz kokošinjca pokro pola Hrvatske, a o tome ništa ne govoriš.

HDZ uvjerljivo pobjeđuje.


registracija
27/7/09

cheleken, 29.09.11. 11:28

Pa KRADEZE je na vlasti već 8 godina pa zašto onda nisu uhapsili tog partnera iz kokošinjca????


registracija
5/3/10

starimudrac, 29.09.11. 11:37

marijo bošnjak nije popio terapiju. sigurno. vidi bele mišeke.


registracija
3/12/10

Yoda, 29.09.11. 12:06

@MarioBosnjak - tebe opet pustili na vikend ili si se nekako izvukao i dočepao tipkovnice, ha?


registracija
30/11/10

jato, 29.09.11. 12:25

Kako li mi se gade političari.
Čudim se kako li je samo naš narod glup i slijep.
Tko nam je nametnuo rat?...političari...., a ginuli nevini
Tko nas je doveo u bezizlaznu situaciju?...političari neradnici....a ispaštat će radnici

Pitam ja sve ove ljenguze na vlasti, u Saboru i svugdje i nigdje;
--zašto nebismo prepolovili broj zastupnika u parlamentu?
-zašto nebismo ograničili korištenje službenih vozila ( samo predsjednik,predsjednica , predsjednik Sabora) a ostali svoja vozila ?
--zašto nebismo smanjili broj općina i gradova?....
primjer; evo priče o jednom lokalnom načelniku koji misli da je stvoren za sve i da sve zna;....radnja se desila prije cca 5 -7 godina,..klinac koji mu je tek položio vozački (nesmije voziti "jači" auto, i nesmije do kasna biti autom vani, mali pred kućom skrši auto, ali lokalni načelnik zna ljude iz Pol. uprave, kod uviđaja je zabilježeno da je auto vozila supruga od načelnika a ne mali.Policijski službenik je nagrađen ( inače dobar načelnikov prijatelj) tako što mu je sređeno mjesto zamjenika načelnika Policijske Uprave,....he he,ludo...inače načelnik opčine je iz HNS-a...
Drugo, najam kafića, koji se nalazi u društvenom domu plaća nekih 800kuna, a kad je natječaj za taj prostor on ga uvijek dobiva., shema druga --sve malo jače zahvate radi jedna firma (njegov kompanjon)...
A sad malo o njegovoj imovini, kuća tip-top,dva kafića,frizerski salon,kuća na moru itd......
A sve to od cca 7000kuna primanja,......
--policija je puna policajaca koji samo šeću uredima i primaju dobre plaće (primjer;linijski nositelj-njemu postaja šalje dopis,on ga prepisuje i sa drugačijim zaglavljem šalje u ministarstvo),...he he he,ludilo, jer iz Pol. postaje nemogu direktno kontaktirati sa ministarstvom....
E lude li zemlje


registracija
11/1/10

fluid, 29.09.11. 12:44

U ovih 20 godina samoodlućivanja,potpuno je jasno da smo sa Srbima relativno lako raščistili situaciju šta je čije i tko je gdje gazda.Desetak tisuća mrtvih i stekli smo toliko čekanu slobodu i samostalnost.Učinili su nam velike nepravde u zadnjih 60-ak godina ali je štete moguće sabrati.I onda uzešmo stvar u svoje ruke.Posljedice umiranja i propasti mnogih života mjere se već sada u tisućama(samoubojstva,umiranje prijevremena zbog nemogućnosti življenja,besciljna lutanja prolupanih ravno je smrti.I td.)A šteta koja je nastala pljačkom toliko je velika da je srpska pljačka ispala mala beba prema domoljubnoj pljački svojega stanovništva.I HDZ i SDP su apokalipsa Hrvatske.Po bibliji postoje 4 jahača apokalipse,e da bi uništili svijet.U Hrvatskoj su dovoljna ova dva jahača apokalipse,HDZ i SDP.Glavni pomagači u samopropasti su sami građani koji sudjeluju u razaranju svoje krvavo stečene zemlje glasajući za jedan od ta dva apokaliptična čudovišta.Ni nakon 20 godina nema otrežnjenja.Za Hrvatsku će 2012.godina zaista biti kraj svijeta.Neće biti potonuće do dna.Dna već odavno nema.Ovo je propast u bezdan.


registracija
26/11/09

CH2710, 29.09.11. 13:14

MarioBosnjak, 29.09.11. 11:14

Ma što ćeš ti ukinuti livoguzane jadni ?!
Eno partner ti iz kokošinjca pokro pola Hrvatske, a o tome ništa ne govoriš.

HDZ uvjerljivo pobjeđuje.

--------------------------------------------------------------------------------


registracija
26/11/09

CH2710, 29.09.11. 13:16

MarioBosnjak, 29.09.11. 11:14

HDZ uvjerljivo pobjeđuje... naravno... u Remetincu, a ako bude sreće i kolektivno na golom otoku... na polaganju (tucanju) kamena temeljaca.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika