29.09.2011. / 13:08

Autor: Totalsport

WTA Tokio: "Istočnjačka" polufinala, ozljeda Šarapove

Prve su polufinala izborile Ruskinja Vjera Zvonarjeva i Bjeloruskinja Viktorija Azarenka

Marija ŠarapovaMarija ŠarapovaU četvrtfinalima teniskog WTA turnira koji se ovog tjedna igra u japanskom Tokiju nije bilo većih iznenađenja, a najvažnija vijest je ozljeda Marije Šarapove koja je zbog izvrtanja gležnja bila primorana predati meč Čehinji Petri Kvitovoj, pobjednici Wimbledona.

Prve su polufinala izborile Ruskinja Vjera Zvonarjeva i Bjeloruskinja Viktorija Azarenka. Zvonarjeva je s dva puta po 6-3 bila bolja od sunarodnjakinje Marije Kiriljenko, senzacionalne pobjednice nad Samanthom Stosur. Zvonarjeva je tri puta oduzimala servis Kiriljenko, uz stopostotnu realizaciju, što je bilo dovoljno za sigurnu 6-3, 6-3 pobjedu i plasman u polufinale gdje je čeka ovogodišnja pobjednica Wimbledona, Čehinja Petra Kvitova. Njoj je treća Ruskinja u susretima četvrtfinala, Marija Šarapova, predala meč pri rezultatu 4-3 nakon što je prilikom jednog doskoka iskrenula gležanj, te je teren napustila šepajući.

U drugom polufinalu igrat će Bjeloruskinja Viktorija Azarenka i Poljakinja Agnieszka Radwanska. Azarenka je sa 7-5 i 6-0 bila bolja od francuske tenisačice Marion Bartoli. Susret je do rezultata 5-5 u prvom setu bio gotovo izjednačen, s obzirom da je blagu inicijativu ipak imala bjeloruska tenisačica. Nakon osvajanja prvog seta rezultatom 7-5, Arazrenka francuskoj tenisačici nije prepustila više nijedan gem do kraja susreta. Sveukupno je Bjeloruskinja nanizala osam gemova od rezultata 5-5 u prvom setu, spasivši pritom pet break-lopti.

Protivnica u polufinalu bit će joj Poljakinja Agnieszka Radwanska koja je sa 6-2 i 7-6 bila bolja od Estonke Kaie Kanepi koja je dan ranije izbacila prvu igračicu svijeta i braniteljicu prošlogodišnjeg naslova, Dankinju Caroline Wozniacki. Radwanska je munjevito odjurila do 4-0 prije negoli se Estonka stigla zagrijati. Nakon toga svaka igračica držala je svoj servis do kraja prvog seta koji je okončan servisom Poljakinje za 6-2. Kanepi je bolje krenula u drugu dionicu, povela je 3-1, ali je vrlo brzo i izgubila stečenu prednost. Radwanska je kod 5-4 servirala za meč, ali Kanepi joj je uspjela oduzeti servis i još malo produžiti susret. Nakon još dva oduzeta servisa, set je otišao u tie-break u kojem se hladnije glave pokazala Poljakinja koja je uspjela spasiti dvije set-lopte u odlučujućoj igri. Poljakinja je osvojila tie-break rezultatom 9-7.

WTA Tokio, četvrtfinala, rezultati:

Azarenka (3) - Bartoli (7) 7-5, 6-0

Zvonarjeva (4) - Kiriljenko 6-3, 6-3

Kvitova (5) - Šarapova (2) 4-3 predaja

Radwanska (9) - Kanepi 6-2, 7-6(7)

Vezane vijesti

WTA: Poskliznule se prve dvije nositeljice

WTA: Poskliznule se prve dvije nositeljice

Povećavaju se uzbuđenja uoči Wimbledona, trećeg teniskog Grand Slam turnira u godini. Ovog se tjedna igraju po dva ATP i WTA turnira, u Eastbourneu i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika