29.09.2011. / 13:40

Autor: Totalsport

Loeb: Želim ponovno osvojiti Rallye de France

- Znam da ću se morati koncentrirati samo na utrku i zanemariti sve drugo oko sebe. Iako ne mogu matematički na ovoj utrci osigurati naslov, pritisak je isti - kaže Sebastien Loeb

Sebastien Loeb (desno)Sebastien Loeb (desno)Vozač Citroena koji vodi ukupnom poretku Svjetskog prvenstva u reliju sa 15 bodova prednosti ispred Mikke Hirvonena slovi kao favorit utrke u Alsaceu nakon sjajne prošlogodišnje pobjede na prvom izdanju Francuskog relija na ovoj stazi.

Vozač rođen u Alsaceu želi pobjedu na "domaćem" terenu i odbija živjeti na staroj slavi:

- Prije nego što i pomislimo na postolje u ovoj utrci, moramo se suočiti s izazovima vrlo teške staze. Prošle godine su me iznenadile brzine koje se postižu na ovoj stazi i u kombinaciji s vjerojatno lošim vremenom i bezbrojnim promjenama podloge morate znati "pročitati" stazu i prilagoditi točke kočenja i putanje kroz zavoje. Organizatori su objavili da će postaviti podlogu na dijelove staze koja bi trebala spriječiti brzo prljanje staze i tako vozačima olakšati posao u drugoj vožnji - rekao je Loeb.

Prošlogodišnjom pobjedom na ovom reliju Loeb i njegov suvozač Daniel Elena osigurali su sedmi naslov prvaka. Sebastien tu pobjedu ističe kao posebnu jer su pobijedili na reliju i osvojili oba naslova, i vozački i konstruktorski, u istoj utrci.

Zadnju pobjedu je upisao još u lipnju na Finskom reliju i nakon probušene gume na reliju u Njemačkoj i izlijetanja na Australskom reliju na početku mjeseca, Loeb kaže da će morati biti u vrhunskoj formi kako bi osigurao dovoljnu prednost za osvajanje prvenstva u zadnje dvije utrke.

- Znam da ću se morati koncentrirati samo na utrku i zanemariti sve drugo oko sebe. Iako ne mogu matematički na ovoj utrci osigurati naslov, pritisak je isti - kaže Sebastien Loeb.

Vezane vijesti

Grčki reli: Nastavak Loebove dominacije

Grčki reli: Nastavak Loebove dominacije

Bez poteškoća je osmerostruki svjetski prvak Francuz Sebastien Loeb u Citroënu 10 sekundi prednosti uoči zadnjeg dana Akropolis relija povećao na 40… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika