29.09.2011. / 16:40

Autor: Hina

Bebić: Čovjek nekad ima mišljenje iza kojeg ne stoji

U životu i političkoj praksi puno puta se dogodilo da čovjek ima mišljenje iza kojeg ne stoji, ustvrdio je danas predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, odgovarajući na pitanje HDSSB-ovca Zorana Vinkovića, koji je HDZ-ovim zastupnicima prigovorio da izmjene Zakona o trgovini podržavaju iako se s njima ne slažu.

Luka Bebić (Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL)Luka Bebić (Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL)U životu i političkoj praksi puno puta se dogodilo da čovjek ima mišljenje iza kojeg ne stoji, ustvrdio je danas predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, odgovarajući na pitanje HDSSB-ovca Zorana Vinkovića, koji je HDZ-ovim zastupnicima prigovorio da izmjene Zakona o trgovini podržavaju iako se s njima ne slažu.

Vinkovića je naime u pojedinačnoj raspravi zanimalo, kako se „netko može protiviti zakonu, a onda dignuti ruku za“, nakon što je Franjo Lucić (HDZ) kazao da kada se govori „o radnom vremenu nedjeljom, ne slaže se da trgovine trebaju raditi u cijeloj kontinentalnoj Hrvatskoj“.

„Isto tako, kada govorimo o trgovinama u onim dijelovima koji se bave turizmom, ne može biti jednako. Zašto mora majka raditi nedjeljom? Pa živimo u jednoj katoličkoj zemlji i svaka osoba, a jesmo katolici, ima obaveza i želi ići i u crkvu i na druga mjesta, a istovremeno mora nedjeljom raditi“, nastavio je Lucić zaključivši ipak kako „ovo što je danas predloženo podržava“.

„Ovaj zakon ništa neće riješiti, nikome neće pomoći osim onima koji izrabljuju 100 tisuća zaposlenih u trgovini i ostvaruju velike profite“, ocijenio je Dragutin Lesar (Hrvatski Laburisti).

Komentirajući to što je Ustavni sud 2009. ukinuo neke odredbe tog zakona Ingrid Antičević Marinović (SDP) je ustvrdila da je „Hrvatska kandidat za Guinessovu knjigu rekorda, koliko je zakona Ustavni sud ukinuo“.

Vlast se, po njezinoj ocjeni, ponaša neodgovorno prema radnicima i njihovoj zaštiti. „Kako je bilo dovoljno inspektora kada su trgovine morale zaključati svoje radnje, kada ste ovdje donijeli da se ne radi nedjeljom i blagdanima“, zapitala se Antičević Marinović.

Vezane vijesti

Turudićev otvoreni sukob sa Špremom

Turudićev otvoreni sukob sa Špremom

Na zahtjev predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema da se predsjednik Županijskog suda Ivan Turudić ispriča jer je Luki Bebiću tijekom sudskog… Više

Komentari

registracija
22/4/11

www, 29.09.11. 20:56

Sada se vidi koliko je um HDZ-ovaca moralno i etički izopačen kada je to za njih normalno i sasvim u redu.
Zaista, normalni su zatvoreni u ludnice , a moralno izopačeni i ludi vode državu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika