29.09.2011. / 16:55

Autor: Hina

Na Siciliji plaćaju za čišćenje snijega i ljeti

Snalažljivi Sicilijanac iz Palerma zatražio je, i dobio, naknadu za prekovremen rad zbog "čišćenja snijega" od travnja do kolovoza, objavio je u četvrtak dnevni list La Repubblica.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaSnalažljivi Sicilijanac iz Palerma zatražio je, i dobio, naknadu za prekovremen rad zbog "čišćenja snijega" od travnja do kolovoza, objavio je u četvrtak dnevni list La Repubblica.

"Sigurno postoji razlog zašto Sicilija na plaće 17.000 radnika u mjesnoj upravi troši osam puta više od Lombardije", sarkastično piše list i dodaje da "na Siciliji očito ima puno posla, poput čišćenja snijega u srpnju".

Salvatore Di Grazia, koji radi u pokrajinskoj službi civilne zaštite, tražio je plaću za 17 prekovremenih sati za čišćenje snijega u travnju, kada je najniža temperatura zabilježena u tom mjesecu iznosila 10 stupnjeva, pa za 50 prekovremenih sati u svibnju, 38 sati u lipnju, 44 sata u srpnju, i nevjerojatnih 200 prekovremenih sati u kolovozu kada temperature čak ni u hladu ne padaju ispod 30 stupnjeva, piše list.

No, u mjesnoj upravi ipak nisu nasjeli na sve njegove navode, pa su mu od 350 traženih sati za "čišćenje snijega" platili samo 45. Ne navodi se za koji mjesec.

Vezane vijesti

Kod Čabra snijeg i jedan iznad nule

Kod Čabra snijeg i jedan iznad nule

U dijelu Gorskog kotara pada snijeg, a jutros u 9 sati na meteorološkoj postaji Parg kod Čabra, gdje pada jak i neprekidan snijeg, izmjerena je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika