30.09.2011. / 09:20

Autor: Hina , Nacional.hr

Karamarko, član HDZ-a

Policija nije pokleknula pred političkom aveti

"Kriterij za napredovanje postali su stručnost, znanje i iskustvo", ustvrdio je Karamarko

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko ocijenio je na večerašnjoj svečanoj akademiji u povodu Dana policije i njena zaštitnika sv. Mihovila da je borba protiv korupcije i organiziranog kriminala polučila rezultate samo zato jer je policija bila profesionalna i nije podlijegala pod političke pritiske.

Pretpostavke za profesionalniji policijski rad, dodao je Karamarko, stvorio je, među ostalim, i novi Zakon o policiji koji je ova vlada donijela.

"Kriterij za napredovanje postali su stručnost, znanje i iskustvo", ustvrdio je Karamarko, podsjetivši da je na taj način MUP pomogao i u okončanju pregovora s EU. "Ulazak u EU veliki je uspjeh ove vlade, kojim se vraćamo u svoje prirodne europske, a ne balkanske okvire", ustvrdio je Karamarko na svečanoj akademiji u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Ministar se prisjetio i prvih dana stvaranja hrvatske policije i države koje, kako je rekao, ne bi bilo bez vizionarstva prvog predsjednika Franje Tuđmana. Dodao je da državi ne treba zamjerati njezine dječje bolesti kako to u Hrvatskoj čine "oni kojima tko zna gdje je domovina".

Ravnatelj policije Oliver Grbić prisjetio se 733 policajca poginula u Domovinskom ratu, ističući da "spomen na njihovu zaustavljenu mladost treba biti poticaj u današnjem radu na pragu ulaska u EU".

"Policiju je tada krasila predanost, etičnost i požrtvovnost, a to treba biti okvir iz kojega se nikada ne smije izaći", kazao je Grbić.

Dodao je da je beskompromisnom borbom, posebno protiv korupcije i organiziranog kriminala, policija "pokazala da ima snage izboriti pobjedu s tim pojavama i nečasnim pojedincima".

Svečanoj akademiji u povodu Dana policije i njena zaštitnika nazočili su predsjednik i potpredsjednik Sabora Luka Bebić i Vladimir Šeks, izaslanik predsjednika Republike Saša Perković, glavni državni odvjetnik Mladen Bajić i ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
14/7/11

Trinity, 30.09.11. 09:55

Sve do zadnje riječi je laž, laž, laž!
Stručnost, znanje i iskustvo uvijek trebaju biti kriteriji za napredovanje, u nas nisu to niti postali, i tko zna kada će: Balkana se groze oni koji su ispuzali tko zna odakle, a " Balkan " im je u glavama. Smiješno je i neistinito tvrditi da hrvatska policija nije podlijegala političkim pritiscima, jer, na sreću, ne vlada kolektivno sljepilo u državi. Ulazak u EU nije uspjeh (samo) ove Vlade, sjetimo se kolike otpore je tome u početku pružao upravo hdz, pa i sam Karamarko. A nazivati svekoliku hdzovsku pljačku države i osiromašenje njezinih građana koje traje još od 90.-tih g. "dječjim bolestima" upravo je groteskno!


registracija
11/1/10

fluid, 30.09.11. 10:41

U policiji nije poklekao onaj koji je shvatio da je policija produžena ruka zločinačke skupine koja predstavlja čisti oblik nasljeđenog modela komunističko-socijalističke prakse u Hrvatskoj.A to je HDZ.Ti,koji nisu poklekli,su izašli iz redova policije iz čisto časnih pobuda.No takve se može nabrojati na prste jedne ruke.Ostalo što se zadržalo u redovima toga represivnoga aparata,je što potkupljeno što ustrašeno tako da nema opasnosti kako će okrenuti leđa svojim poslodavcima.Jebiga treba preživjeti.Kako smo jučer vidjeli,nova fazanerija školovana po istom modelu i za iste ciljeve,je puštena iz kaveza.Mladi i indoktrirani provoditi će zakone na način kako to diktira politika a ne po načelima zapadnjačke demokracije.Da se vidi razlika između naše policije i npr.njemačke,treba vidjeti kako to izgleda u stvarnosti.Hrvatska policija nije ni kopija njemačke.Govorim o načinu postupanja policije kroz svoje redovne aktivnosti u javnostiAli jasno je da drugačije nemože ni biti.U državi koja je uređena (čitaj neuređena)kao Hrvatska,policija ni nemože funkcionirati drugačije.Hrvatska policija nije policija već marionete koje nose uniformu i glume provoditelje zakona.I tako će ostati još jako,jako dugo.


registracija
16/6/10

nosonja, 30.09.11. 11:29

trinity i fluid,,....vrlo dobri i istiniti komentari!!!!


registracija
22/3/11

vferari, 30.09.11. 13:08

Mladi policajci u startu od svog šefa moraju znati koga štiti iznad svega ne poredak ne zakone kradeze jer on im je po Karamarku omogućio da se školuju ne hrvatski građani puneći proračun.Ovaj put ih neće spasiti glasovi državnih službenika,popova mrtvih i svih onih koji žive na državno proračunu uključujući i kvazi branitelje


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika