30.09.2011. / 08:46

Autor: Hina

Predsjednik o vladinom

Beskoristan zakon za obranu od agresora

"Osim jedne političke poruke od ovoga zakona neće biti neke osobite koristi", izjavio je predsjednik Josipović

Ivo Josipović i Jadranka Kosor (Pixsell - arhiva)Ivo Josipović i Jadranka Kosor (Pixsell - arhiva)Predsjednik Republike Ivo Josipović ocijenio je danas da osim političke poruke neće biti osobite koristi od zakona što ga je hrvatska Vlada uputila Hrvatskome saboru, a kojim se utvrđuje da su ništetni svi pravni akti bivše JNA, i najavio da će predložiti da se to riješi bilateralnim sporazumom.

"Osim jedne političke poruke od ovoga zakona neće biti neke osobite koristi", izjavio je predsjednik Josipović za Hrvatsku televiziju (HTV) komentirajući u Budimpešti prijedlog zakona o ništetnosti svih pravnih akata bivše JNA, njezinih pravosudnih tijela, pravosudnih tijela bivše SFRJ i pravosudnih tijela Republike Srbije koji se odnose na Domovinski rat u Republici Hrvatskoj i kojima su osumnjičeni, optuženi ili osuđeni hrvatski državljani.

"Moj će prijedlog biti - naravno o tome će na kraju vlada - da se jednim bilateralnim sporazumom definitivno takve stvari otklone", izjavio je predsjednik Josipović koji boravi u službenom posjetu Mađarskoj, a njegova izjava objavljena je u večerašnjem Dnevniku HTV-a.

Podsjetimo,premijerka Jadranka Kosor na današnoj je sjednici vlade predstavila Zakon o ništetnosti određenih pravnih akata pravosudnih tijela bivše JNA.

Među ostalim, prijedlog je podržao i ministar regionalnog razvoja Božidar Pankretić koji je naglasio kako se "ne smije dopustiti agresija na Hrvatsku".

"Ovo je agresija i to ne vojskom nego zakonima. Ovako je zaustavljamo", rekao je Pankretić.

Jedini član vlade koji se usprotivio bio je Slobodan Uzelac, koji smatra da se ovim zakonom država miješa u rad DORH-a. Podsjetio je kako su Tužilaštvo Srbije i DORH potpisali sporazum kojim su se trebali riješiti svi ratni zločini.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 30.09.11. 09:16

Ne samo da je zakon kojega je donesel šeks kak ga nebi se lociralo, indentificiralo, uhitilo i transferiralo beskoristan (a po ovom pitanju i štetan) nego je cijela ekipa iz vlade i sabora beskorisna - paće štetna!


registracija
14/11/07

laufer, 30.09.11. 09:36

Naravno da je takav zakon bedast i da ne obvezuje nikoga osim Hrvatske.
Srbija može raspisati međunarodnu tjeralicu - i ako u njoj postoje dokazi koji "drže vodu" - svaka država će izručiti Srbiji optuženog.
Ako su u pitanju "političke" optužnice tipa Ganić/Divjak one ionako nemaju vrijednost i samo diskreditiraju Srbiju kao državu.


registracija
11/1/10

fluid, 30.09.11. 10:14

Pozivam ministra Bošnjakovića prvenstveno kao vrsnog pravnika,da mi potvrdi kako je logično da gasim kuću onda kada izgori a ne kada počne gorjeti.Tek toliko da sebi razjasnim šta je to smislenost i logika.Da ne živim cijeli život u zabludi kako razumijem logiku.Ili ipak ne razumijem.Ako ne razumijem,hvala Bogu da je HDZ tu sa svim svojim znanjem i logikama pa mi budu to objasnili.Glupost do bola.


registracija
14/7/11

Trinity, 30.09.11. 10:26

Gospođa s vrha Vlade, iako "pravnica", nije nikada naučila koja je svrha zakona kao pravnog akta, i zašto se zakoni donose. Zato je u Hrvatskoj popularna inflacija propisa od kojih su mnogi beskorisni, neprimjenjivi, i samo su deklaratorne naravi. Za nadati se je da će se i tu jednom, to jest onda kad se određenom strukom počnu baviti stručnjaci te struke, napraviti reda i da će se prestati s takvom praksom.
Za nadati se je, također, da će građani u velikom broju izaći na izbore i da ća znati za koga (ne)glsati!


registracija
30/9/09

davor12345, 30.09.11. 13:45

Šta beskoristan??? Vlado već (kako koji Vlado, pa Šex) sedam dana na radiju, TV, INTERNET-u i pitaj boga na čemu sve govori na sav glas kako ga boli ku... za nekakve optužnice bivše SFRJ, urla o LEŠINI Jugoslaviji, o zavjeri Srbije i zaplotničkim igrama, o tome kako je to ovo i ono i sl. Ujutro upalim radio - na radiju Vlado! Posli posla TV - na njemu Vlado! Hoći pogledat na miru dnevnik stranih plaćenika (RTL) na njemu Vlado! Onda hoću pogledat onaj domaćih plaćenika (Nova TV) na njemu opet Vlado! Onda onaj koji mi plaćamo (HTV) na njemu Vlado glavna njuška!!! Pa bolje izborne promidžbe mu ne triba! I kako unda HDZ ne bi pobidija??? Jeba te, more Tadića i kumpaniju častit pečenim volom! Nisu mu mogli bolju promidžbu napravit! Doli kurba Jugoslavija! Živija Vlado!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika