30.09.2011. / 10:40

Autor: Totalsport

Euroliga, kvalifikacije: Cibona protiv Lietuvos Rytasa u polufinalu

Pobjednik ogleda između Lietuvos Rytasa i Cibone igrat će kvalifikacijsku utakmicu za Euroligu, dok će se poraženi morati zadovoljiti s nastupom u Eurokupu, kao i svih 14 momčadi koje ne uspiju osvojiti jednu od dvije kvalifikacijske skupine

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaNakon pobjede nad francuskim Choletom 77-70, košarkaši zagrebačke Cibone saznali su da će im suparnik u polufinalu kvalifikacijskog turnira za Euroligu u Vilniusu biti domaćin Lietuvos Rytas.

U drugoj četvrtfinalnoj utakmici, Lietuvos Rytas je pred gotovo 6.000 gledatelja u Siemens Areni pobijedio Budućnost sa 83-64 (40-32). Domaćini su dobili drugu četvrtinu s 19-10, a posljednju sa 27-15.

Litavsku momčad predvodili su Seibutis sa 17 i Rice sa 16 koševa, dok se u podgoričkoj momčadi najviše istaknuo Vučević sa 18 koševa i 6 skokova.

Pobjednik ogleda između Lietuvos Rytasa i Cibone igrat će kvalifikacijsku utakmicu za Euroligu, dok će se poraženi morati zadovoljiti s nastupom u Eurokupu, kao i svih 14 momčadi koje ne uspiju osvojiti jednu od dvije kvalifikacijske skupine.

Ona druga skupina igra se u Charleroiju, a u prvoj četvrtfinalnoj utakmici je ALBA iz Berlina očekivano pobijedila Rigu s 82-60.

Euroliga, kvalifikacijski turniri, prvi krug (četvrtak):

turnir u Vilniusu:

Cibona - Cholet 77-70

Lietuvos Rytas - Budućnost 83-64

turnir u Charleroiju:

Alba Berlin - Riga 82-60

Belgacom Spirou - Donjeck (kasnije)

Vezane vijesti

Sjajni Popović odveo Žalgiris do 14. naslova

Sjajni Popović odveo Žalgiris do 14. naslova

Košarkaši Žalgirisa 14. su put osvojili naslov litvanskog prvaka. I u trećoj su utakmici finalne serije pobijedili Lietuvos Rytas, u nedjelju su pred… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika