30.09.2011. / 11:14

Autor: Hina , Nacional.hr

'Htio me silovati'

Strauss-Kahn oči u oči s tužiteljicom

Strauss-Kahn je izašao nasmiješen s dvosatnog sastanka u policijskoj postaji u južnom Parizu koji bi trebao pomoći u utvrđivanju da li je slučaj održiv.

ArhivaArhivaDominique Strauss-Kahn je bio bahat i izbjegavao je pogled novinarke Tristane Banon dok ga je optuživala za pokušaj silovanja 2003., rekla je ona nakon suočavanja u četvrtak s bivšim direktorom MMF-a predviđenog pravnom procedurom.

Strauss-Kahn je izašao nasmiješen s dvosatnog sastanka u policijskoj postaji u južnom Parizu koji bi trebao pomoći u utvrđivanju da li je slučaj održiv.

Strauss-Kahn (62) vratio se u Francusku u kolovozu nakon što je sud u New Yorku odbacio optužbe da je pokušao silovati hotelsku sobaricu Nafissatou Diallo u svom luksuznom apartmanu.

Banon, 30 godina mlađa od Straussa-Kahna, tvrdi kako ju je pokušao silovati prije osam godina u praznom stanu, derući odjeću s nje i prisiljavajući ju da se bori kako bi ga odbila.

On je odbacio Banonine optužbe nazivajući ih "izmišljenim" u televizijskom intervjuu ranije u rujnu. Banon je međutim ostala pri svojoj priči.

"Sigurna sam da bi me silovao da se stvari nisu drugačije odvijala i da nisam uspjela pobjeći", rekla je Banon u intervjuu televiziji TF1.

Nakon sastanka u policijskoj postaji Strauss-Kahnov odvjetnik je rekao listu Le Parisien kako su obje strane ostale pri svojoj verziji susreta.

Banon je rekla kako je Strauss-Kahn pokazao bahatost i samozadovoljstvo tijekom sastanka. "Mislila sam da će se ispričati, ali on to nije učinio, nije čak niti gledao u mene", rekla je ona.

Sastanak koji se odigrao pred sucem je uobičajena procedura u istragama francuske policije i trebao bi pomoći da se ustanovi je li optužba za pokušaj silovanja održiva ili je treba umanjiti na seksualni napad ili potpuno odbaciti.

Zakonska zastara za progon pokušaja silovanja je 10 godina prema tri godine za seksualni napad.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika