30.09.2011. / 13:50

Autor: Hina

Britanci protiv krize povećanjem brzine na autocestama

Britanska vlada našla je lijek za usporavanje gospodarstva - namjerava povećati dopuštenu brzinu na autocestama.

Britanci će povećati dopuštenu brzinu na autocestamaBritanci će povećati dopuštenu brzinu na autocestamaBritanska vlada našla je lijek za usporavanje gospodarstva - namjerava povećati dopuštenu brzinu na autocestama.

"Vrijeme je da se Velika Britanija vrati na brzu traku svjetskog gospodarstva i preispita ograničenje brzine, koja je nakon gotovo 50 godina zastarjela s obzirom na napredak u području sigurnosti i tehnologije automobila", ocijenio je ministar prometa Philip Hammond.

Trenutno je na britanskim autocestama najveća dopuštena brzina 70 milja na sat (120 km/h), što je niže od većine zemalja kontinentalne Europe.

"Povećanje ograničenja brzine na autocesti na 80 milja na sat omogućilo bi zaradu od stotina milijuna funti skraćivanjem putovanja", kazao je Hammond, ističući da će se tim povodom pokrenuti konzultacije krajem godine, kako bi se novo ograničenje brzine uvelo 2013.

Prema podacima ministarstva prometa, gotovo polovica vozača premašuje trenutno dopušteno ograničenje. "Ako 50 posto stanovništva krši zakon svakodnevno, zakon treba preispitati", ocijenio je u petak ministar u dnevniku Times.

Udruge su upozorile da će takva mjera imati posljedice po ekologiju i smrtnost na cestama.

Vezane vijesti

Bruxelles prisilio na smanjenje cestarina

Bruxelles prisilio na smanjenje cestarina

Dok se u Hrvatskoj priprema poskupljenje cestarina, a u Sloveniji je u proteklih nekoliko godina propalo više pokušaja da se utječe na smanjenje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika