30.09.2011. / 16:17

Autor: Totalsport

ATP Kuala Lumpur: Nishikori izbacio Almagra, Troicki pronašao formu

Tipsarević će za finale igrati protiv Japanca Keija Nishikorija koji je u tri seta izbacio prvog nositelja, Španjolca Nicolasa Almagra

Kei Nishikori (Wikipedia)Kei Nishikori (Wikipedia)Srpski tenisač Viktor Troicki dohvatio je svoj prvi polufinale na ATP Touru još od veljače. U četvrtfinalu ATP turnira u Kuala Lumpuru 15. igrač svijeta je bio bolji od Rusa Dimitrija Tursunova sa 6-4, 6-4.

Troicki je na malezijski turnir iz serije 250 stigao s četiri uzastopna poraza u nizu, ali je na tvrdoj podlozi Kuala Lumpura očito pronašao izgubljenu formu. Protiv stare "mušterije" Tursunova, od kojeg je bio bolji u sva tri prethodna dvoboja, slavio je za 76 minuta.

U polufinalu će igrati protiv Cipranina Marcosa Baghdatisa koji je sa 6-3, 7-6(3) bio bolji od četvrtog nositelja, Austrijanca Jürgena Melzera. Jedinim breakom u cijelom meču Baghdatis je osigurao prvi set, a nakon što je u drugom spasio set-loptu, mirno je kontrolirao tie-break i došao do drugog ovogodišnjeg polufinala.

Treći nositelj, Srbin Janko Tipsarević, osigurao je mjesto u polufinalu nakon što mu je Nikolaj Davidenko predao četvrtfinalni meč poslije samo četiri odigrana gema zbog ozljede kuka. Tipsarević će za finale igrati protiv Japanca Keija Nishikorija koji je u tri seta izbacio prvog nositelja, Španjolca Nicolasa Almagra.

ATP Kuala Lumpur, četvrtfinale:

Nishikori (8) - Almagro (1) 6-7(5), 6-4, 6-4

Tipsarević (3) - Davidenko (5) 3-1, predaja Davidenka

Baghdatis - Melzer (4) 6-3, 7-6(3)

Troicki (2) - Tursunov (7) 6-4, 6-4

Vezane vijesti

Roland Garros: Šarapova bez izgubljenog gema u 2. kolo

Roland Garros: Šarapova bez izgubljenog gema u 2. kolo

Ruska tenisačica Marija Šarapova koja je postavljena za 2. nositeljicu u Roland Garrosu s autoritativnih je 6-0, 6-0 razbila Rumunjku Cadantu, dok je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika