30.09.2011. / 16:24

Autor: Hina

Medvedev brani plan zamjene dužnosti s Putinom

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev najavio je u petak da će dogodine preurediti rusku vladu, a svoj plan da se s premijerom Vladimirom Putinom zamijeni za funkciju kad se Putin vrati u Kremlj, branio tvrdnjom da će glasači odlučiti tko će voditi zemlju.

Vladimir Putin i Dmitrij MedvedevVladimir Putin i Dmitrij MedvedevRuski predsjednik Dmitrij Medvedev najavio je u petak da će dogodine preurediti rusku vladu, a svoj plan da se s premijerom Vladimirom Putinom zamijeni za funkciju kad se Putin vrati u Kremlj, branio tvrdnjom da će glasači odlučiti tko će voditi zemlju.

U pokušaju da ublaži zabrinutost da bi novi Putinov predsjednički mandat osudio Rusiju na političku i gospodarsku stagnaciju, Medvedev je u intervjuu obećao dovesti nova lica pobijedi li njegov mentor u ožujku 2012 na izborima, a njega postavi za premijera.

Čini se, piše Reuters, da je Medvedev htio i smiriti Ruse koji misle kako se njihov glas premalo čuje u političkome sustavu kojim više od desetljeća dominiraju Putin i njegova Ujedinjena Rusija.

"Vladu treba obnoviti", rekao je Medvedev u intervjuu za tri ruske vodeće televizije. "Vlada će se sastojati od novih ljudi. Mislim da je to veoma važno", rekao je, a objavljeno je iz Kremlja.

Glasači će slobodno odlučivati i na parlamentarnim izborima 4. prosinca i na predsjedničkim izborima, rekao je. "Izabiru ljudi, a to nisu prazne riječi, tako apsolutno jest".

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika