30.09.2011. / 17:28

Autor: Nacional.hr

Video: 'Bogataši' na Wall Streetu snimaju prosvjednike i ispijaju pića

Grupa #occupywallstreet aktivna je i na internetu te društvenim mrežama, pišu kako su tokom vikenda okupili 600 ljudi, ali taj broj se smanjio na 200 tokom tjedna

Foto: Screenshot YoutubeFoto: Screenshot YoutubePred burzom u New Yorku već trinaesti dan traju prosvjedi, javljaju američki mediji.

Demonstranti upozoravaju na nepravednost suvremenog kapitalističkog društva kojeg vodi pohlepa, politiku konglomerata, banke koje ne žele služiti interesima običnih ljudi, interese najbogatije manjine... Podršku aktivistima pružili su mnogi ugledni Amerikanci, među kojima i Noam Chomski, Michael Moore te Susan Sarandon.

Grupa #occupywallstreet aktivna je i na internetu te društvenim mrežama, pišu kako su tijekom vikenda okupili 600 ljudi, ali taj broj se smanjio na 200 tijekom tjedna. Dolaskom vikenda očekuje se kako će ta brojka opet narasti.

Iz policije su izjavili kako je dosad uhićeno 100 osoba zbog različitih prekršaja. Aktivisti su na internetu objavili video u kojem policajac koristi suzavac u spreju protiv nekoliko demonstrantica. Policija naglašava kako istražuje incident.

Samo nekoliko metara iznad ljudi koji prosvjeduju protiv politike koja se vodi u Wall Streetu, 'bogataši' su napunili luksuzni privatni klub Cipriani Residence. S balkona sa smješkom promatraju ljude, snimaju ih i ispijaju pića.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

registracija
11/10/10

agaSovulj, 01.10.11. 05:37

da sam tamo, pridružio bi se demonstrantima. Osmijesi bogatih samo otkrivaju svu trulež kapitalizma američkog stila (ovaj u EU je blaža verzija, jer je ipak više naklonjen socijalnom društvu). Nadam se da će prosvjedi izrasti u masovan pokret da se neoliberalizmu, sistemu koji bogate čini još bogatijima a siromašne još siromašnijima, jednom stane na kraj.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika