01.10.2011. / 18:31

Autor: Hina

Video: 20. godina od pokušaja ubojstva Dubrovnika

Na današnji su dan takozvana JNA, pripadnici dobrovoljačkih odreda iz istočne Hercegovine i Crne Gore iz svih raspoloživih sredstava napali dubrovačko područje koje se ubrzo našlo u potpunoj blokadi

Foto: WikipediaFoto: WikipediaU povodu obilježava 20. obljetnice početka srbocrnogorske agresije na dubrovačko područje i hrvatski jug, danas su položeni vijenci na mjestima pogibije dubrovačkih branitelja - u Mokošici, Strinčijeri i na Srđu.

Za poginule na moru, s broda "Tirena" spušten je u luci Gruž vijenac, a za sve poginule služena je u crkvi Male braće svečana sveta misa.

Dubrovnik danas obilježava 20. godina od početka srbocrnogorske agresije na dubrovačko područje i hrvatski jug. Na današnji su dan takozvana JNA, pripadnici dobrovoljačkih odreda iz istočne Hercegovine i Crne Gore iz svih raspoloživih sredstava napali dubrovačko područje koje se ubrzo našlo u potpunoj blokadi.

Grad Dubrovnik tada je ostao je bez vode i struje, hrane i telekomunikacijskih veza te je bio potpuno odsječen od drugih djelova Hrvatske. Unatoč silnim napadima hrabri branitelji uspjeli su obraniti grad, u kojem je tijekom opsade ostalo oko 50 tisuća ljudi.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
9/11/09

superhik, 01.10.11. 21:26

Onda se netko buni kada im probuse gume ili razbiju vjetrobransko staklo. Nikada nisu platili niti jedne lipe za milijarde stete koje su pocinili, a da ne govorim o tome da nitko nikada nije odsluzio niti jednog sata zatvora zbog "prekomjernog granatiranja" dok nesretni Gotovina stoji u zatvoru vec godinama. U ubijenim gradjanima necu niti govoriti.


registracija
28/12/09

crojoe, 01.10.11. 23:00

Podpredsjednik hrvatske vlade C. Uzelac je glasao protiv zakona koji je donesen ovaj tjedan: da se poniste sve optuzbe koje je podigla bivsa yugoslavija i danasnja Srbija protiv Hrvatske. Nacionalu sigurno vise odgovara da u Hrvatskoj vladi sjedi jedan od onih, vidjeli smo gore , koji su razarali Dubrovnik i Vukovar nego jedan od onih koji su ih branili.


registracija
22/6/10

Konstantinos, 02.10.11. 00:23

Ove godine sam ljetovao u Dubrovniku i bilo je fenomenalno, kao i uvjek, a ispod svog tog bljestavila, i sjaja skrivju se napori i hrabrost nasih ljudi da ga i silom ocuvaju od barbara. Kakav to anticivilizacijski i primitivan um mora biti kada rusi gradove, crkeve, tradiciju, sto si normalan covjek ne moze zamisliti. Ali eto, desilo se to i nama, i ne samo u Dubrovniku i za to nema bas nikakvog racionalnog opravdanja do ciste mrznje i surovog nacionalizma nasih istocnih susjeda. Sve one koji su sudjelovali u napadima na Dubrovnik treba kazniti.


registracija
16/6/10

nosonja, 02.10.11. 07:37

Hear,hear!!


registracija
19/4/11

sinopek, 02.10.11. 10:53

nije baš da nitko nije osuđen za dubrovnik. neki oficiri su dobili po sedam osam godina zatvora ali nitko nije optužen od tadašnje crnogorske vrhuške.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika