02.10.2011. / 09:50

Autor: Hina , Nacional.hr

Plenum odlučio

Studentska blokada referade Filozofskog

Na izvanrednom plenum održanom 30. rujna, odlučeno je da se tijekom blokade referade zaposlenike neće pustiti na njihova radna mjesta, no plenum je o toj odluci dvaput glasovao zbog velikog broja suzdržanih u prvom glasovanju

Pixsell (arhiva)Pixsell (arhiva)Studenti zagrebačkog Filozofskog fakulteta na svojem su 139. plenumu odlučili da će u ponedjeljak blokirati fakultetsku referadu zbog odluke Fakulteta da će naplaćivati školarine i ECTS bodove, prenio je danas portal "Slobodni filozofski".

Na izvanrednom plenum održanom 30. rujna, odlučeno je da se tijekom blokade referade zaposlenike neće pustiti na njihova radna mjesta, no plenum je o toj odluci dvaput glasovao zbog velikog broja suzdržanih u prvom glasovanju. Također je odlučio da će sazvati konferenciju za medije na prvi dan blokade referade te su izabrani glasnogovornici plenuma koji će pročitati izjavu za medije.

Kao prva točka dnevnog reda bio je izvještaj sa sjednice fakultetskog vijeća, a sudionici plenuma nekoliko sati su raspravljali o točki vezanoj uz školarine. "Studenti koji upisuju 2. godinu morat će plaćati školarine. Također se naplaćuju i ECTS bodovi i to 100 HRK po jednom bodu. Odluka o tome je donesena u ožujku, ali nije objavljena na stranici Fakulteta. Pitanje naplaćivanja ECTS bodova je prebačeno na neku drugu sjednicu Vijeća", izvješteno je na plenumu i ocijenjeno kako ubuduće treba poraditi na transparentnosti.

"Slobodni filozofski" prenosi i da su studenti na planumu obaviješteni da je vijeće donijelo dva službena spisa: otvoreno pismo vijeća Filozofskog fakulteta premijerki Jadranki Kosor povodom prijedloga zakona o sveučilištu, visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti i priopćenje u povodu neispunjavanja financijskih obveza prema Fakultetu i Sveučilištu od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, što uključuje i problematiku naplaćivanja participacija u školarinama od studenata.

Studenti s plenuma najavili su i izložbu u auli Fakulteta, kojom bi se na jednostavan i vizualan način ukazalo na studentske probleme.

Novi plenum održat će se, kako je najavljeno, u ponedjeljak u 16 sati u prostorijama Filozofskog fakultata.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
22/3/11

vferari, 02.10.11. 11:03

Na ovaj članak nema komentara,koga briga za studente,koga briga što nemožeš studirsti da si neznam koliko nadaren jer nemaš novaca,koga briga što studirati mogu samo povlašteni.A kome odgovara što nepismeniji narod?znase i crkvi.Na taj način mngo je lakše prodavati demagogiju i dobivati izbore.Studenti su ti koji trebaju predvoditi ostvarenje nužnih društvenih promjena,obrazovanje,besplatno rad zaposlenje dostupno svima prema naobrazbi,mislim da smo to imali ne tako nedavno.Sada je prilika da na izborima biramo opciu koja podržava radništvo i srednju klasu pa tek onda krupni kapital a to sigurno nisu desne opcije.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika