02.10.2011. / 16:06

Autor: Hina

Izrael bi pregovarao i gradio naselja

"Izrael poziva Palestinsku upravu da učini isto i bez odlaganja započne izravne pregovore", stoji u priopćenju.

ArhivaArhivaIzrael je u nedjelju prihvatio poziv međunarodne zajednice za nastavkom mirovnih pregovora i zatražio od palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa da radije učini isto nego da nastavi za zahtjevom za priznavanjem državnosti u UN-u.

"Izrael pozdravlja poziv Bliskoistočnog kvarteta za izravnim bezuvjetnim pregovorima između dviju strana", priopćio je ured premijera Benjamina Netanyahua.

"Izrael poziva Palestinsku upravu da učini isto i bez odlaganja započne izravne pregovore", stoji u priopćenju.

Kvartet (SAD, EU, Rusija i UN), odgovorio je na Abasov zahtjev za punopravno palestinsko članstvo u UN-u na način da je dvije strane pozvao na nastavak zamrznutih pregovora.

Abas ponavlja da neće ponovo pregovarati s Izraelom ukoliko ne obustavi gradnju židovskih naselja na okupiranoj Zapadnoj obali koju Palestinci, zajedno s Pojasom Gaze i istočnim Jeruzalemom, smatraju dijelom buduće palestinske države.

Izrael je u utorak najavio izgradnju 1000 novih domova u Gilou, na pripojenom teritoriju pokraj Jeruzalema.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

registracija
4/6/11

VladSerbia, 02.10.11. 16:48

Iako razumem kako se Izraelci osecaju kada im drugi zele da nestanu, nije mi jasno zbog cega ih Amerikanci tako bezrezervno podrzavaju, cak i kada nisu u pravu i kada namerno stvaraju probleme kao sto je na primer gradnja naselja.


registracija
12/1/11

bozhidar, 02.10.11. 17:20

pa zar nije evropa [na svu moju zalost i komunisticka] pomogla u ogromnoj mjeri ashkenazima [mjesavini pretezno evropskih naroda; te koji nisu imali ikakve veze sa shemitima-- kao sto su jednoc bili izraelci i benjamini/judejci] da ratom osvoje palestinu te terrorom istjera oko 800k palestinica, koji i danas zive u logorima i koji zele da se povrate svojem zavicaju.

naravna je stvar da rusjia simpatizira sa srbima i ashkenazima [te i nekim shemitima hebrejske vjere], u pogledu kosova i palestine, jer su i oni osvojili chechnyu, pa joj nedozvoljavaju nezavisnost kao sto su to srbi i radili albancima u zadnjih 800g; te i danas.
a to isto rade i izraelci palestincima. hvala


registracija
9/4/10

milivoy, 02.10.11. 18:33

Arapski svijet 15.500.000km2 (nesto malo manje nego Rusija), Izrael 25.000km2 (velicina Slovenije). Ipak bi, kako neki kazu ovu poslijednu trebalo ponovo dijeliti.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika