02.10.2011. / 16:55

Autor: Hina , Nacional.hr

Danska uvela porez na masnoće u hrani

Danski dužnosnici se nadaju da će novi porez pomoći u smanjivanju unosa masne hrane. Neki znanstvenici pak smatraju da masnoća nije prava meta, već to trebaju biti sol, šećer i rafinirani ugljikohidrati

IlustracijaIlustracijaDanska je prva zemlja u svijetu koja je uvela porez na masnoće - odnosno dodatnu cijenu na prehrambene proizvode koji sadrže veću količinu zasićenih masti, prenosi BBC.

Maslac, mlijeko, sir, pizza, meso, ulje i prerađena hrana sada su podložni porezu ukoliko sadrže više od 2,3 posto zasićenih masti. Neki potrošači već su počeli stvarati goleme zalihe hrane, a proizvođači najnoviji porez nazivaju birokratskom "noćnom morom". Drugi pak zagovaraju kupovinu u inozemstvu.

Danski dužnosnici se nadaju da će novi porez pomoći u smanjivanju unosa masne hrane. Neki znanstvenici pak smatraju da masnoća nije prava meta, već to trebaju biti sol, šećer i rafinirani ugljikohidrati.

Vezane vijesti

Marihuana s državnim pečatom

Marihuana s državnim pečatom

Urugvajska vlada objavila je prijedlog zakona kojim želi ozakoniti i nadzirati tržište marihuane, ocjenjujući da je ta droga manje opasna od crnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika