02.10.2011. / 19:01

Autor: Hina

35.000 protiv mjera štednje

35.000 protiv trulih britanskih konzervativaca

"Truli konzervativci", uzvikivali su prosvjednici prolazeći pored zgrade gdje se u Manchesteru održava redovni godišnji kongres stranke

Screenshot: YoutubeScreenshot: YoutubeOko 35.000 ljudi u prosvjednoj povorci prošlo je Manchesterom u nedjelju, prvog dana kongresa vladajuće Konzervativne stranke u tom gradu, iskazujući nezadovoljstvo proračunskim rezovima, rekla je policija.

"Truli konzervativci", uzvikivali su prosvjednici prolazeći pored zgrade gdje se u Manchesteru održava redovni godišnji kongres stranke. Pozivu na prosvjed pod nazivom "Alternativa - radna mjesta, rast, pravda", koji su organizirale krovne organzacije britanskih sindikata, odazvalo se mnogo državnih službenika, od učitelja do vatrogasaca, ali i zaposlenika u privatnom sektoru.

Britanska vlada kojoj su na čelu konzervativci i liberalni demokrati prošle je godine pokrenula program drastične štednje, ocijenjen kao jedan od najoštrijih u velikim razvijenim zemljama, kako bi se do 2015. prevladao veliki proračunski deficit.

Plan posebice pogađa mirovinski sustav javnog sektora, a predviđa i ukidanje 300.000 radnih mjesta u javnim službama u četverogodišnjem razdoblju.

Skup konzervativaca održava se u Manchesteru od nedjelje do srijede, a središnje su teme gospodarstvo i EU.

Vezane vijesti

Otpor kao životni stil

Otpor kao životni stil

Eckhard Tietke više ne može odgledati niti jedan krimić: "Ovdje smo toliko često konfrontirani s policijom, plavim žmigavcima i zvukom sirene, da ja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika