02.10.2011. / 22:54

Autor: Hina , Nacional.hr

Njemačka sumnjiči četvoricu za planiranje napada

Svečanostima u Bonnu u ponedjeljak nazočit će njemačka kancelarka Angela Merkel i presjednik Christian Wulff. "Sada istražujemo jesu li i kakvi planovi postojali glede toga"

ArhivaArhivaNjemačka policija je u nedjelju rekla da je privela četiri muškarca za koje sumnja da su planirali napad u ponedjeljak na dan svečanosti povodom 21. obljetnice ponovnog ujedinjenja Njemačke.

Glasnogovornik policije u Koelnu Christoph Gill agenciji Reuters je rekao da su tri čovjeka u dobi od 22 do 27 godina privedeni u Bonnu a četvrti u Offenbachu.

"Priveli smo trojicu osumnjičenika iz islamističkih krugova u subotu popodne", rekao je Gilles. "Osumnjičeni su za ilegalno nabavaljanje oružja".

Gilles je rekao da je policija u Koelnu dobila informaciju da su ilegalno nabavili oružje uoči svečanosti u ponedjeljak u Bonnu, oko 30 kilometara južno od Koelna.

"Imali smo informaciju o ilegalnom oružju i na temelju toga smo djelovali, kao i u svijetlu dolazećih svečanosti povodom Dana njemačkog jedinstva", rekao je Gilles.

Gilles je rekao da u pretrazi stanova osumnjičenika nisu našli nikakvo oružje. Osumnjičenik priveden u Offenbachu je pušten dok policija još uvijek istražuje trojicu iz Bonna.

Osumnjičene njemačka policija već prati određeno vrijeme, rekao je jedan dužnosnik.

Svečanostima u Bonnu u ponedjeljak nazočit će njemačka kancelarka Angela Merkel i presjednik Christian Wulff. "Sada istražujemo jesu li i kakvi planovi postojali glede toga", rekao je Gilles.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika