02.10.2011. / 23:21

Autor: Nacional.hr

Brzopotezni pucanj u prazno

Trijumf na propalom prisavskom okršaju

HTV ističe kako je HDZ odnio pobjedu na način da su njihovi najveći oponenti odbili sudjelovati u ovom okršaju. Navodno je jedan od glavnih razloga Kukuriku odbijenice sama koncepcija upitnika, zamišljena po principu da na svako od 10 postavljenih pitanja treba odgovoriti u 15 sekundi

Jadranka Kosor i Branko Bačić; photo: Grgo Jelavić/PIXSELL (arhiva)Jadranka Kosor i Branko Bačić; photo: Grgo Jelavić/PIXSELL (arhiva)Hrvatska radiotelevizija proglasila je Hrvatsku demokratsku zajednicu pobjednikom prvog sučeljavanja s Kukuriku koalicijom na javnoj televiziji. Naime, HTV ističe kako je HDZ odnio pobjedu na način da su njihovi najveći oponenti odbili sudjelovati u ovom okršaju. Navodno je jedan od glavnih razloga Kukuriku odbijenice sama koncepcija upitnika, zamišljena po principu da na svako od 10 postavljenih pitanja treba odgovoriti u 15 sekundi. SDP i ekipa poručili su kako im je za odgovor na tako važna pitanja potrebno mnogo više od 15 sekundi. Također, zahtijevaju sučeljavanja uživo i to samo na najvišoj razini.

Predizbornim stožerima HDZ-a i Kukuriku koalicije HTV je poslao deset pitanja koja se svako malo pojavljuju u političkom, javnom i ekonomskom životu i na koja bi u tim stožerima trebali znati odgovor. Ostavljena im je mogućnost da sami izaberu svog prezentera, a HDZ-ov as bio je glavni tajnik partije Branko Bačić. Pozitivno je odgovorio na samo tri pitanja; poručio je kako će HDZ smanjiti doprinose na plaće, da će nastaviti s gradnjom pelješkog mosta te da će se kupovati novi avioni za potrebe hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Što se tiče negativnih odgovora, poručio je da nema dekriminalizacije lakih droga, da neće biti smanjivanja broja općina i županija niti broja zaposlenih u državnoj upravi. Bačić je u ime HDZ-a poručio biračima da zaborave na liberalizaciju Zakona o umjetnoj oplodnji i Zakona o radu. Također, HDZ ističe da neće uvesti porez na mirovinu, odakle čak najavljuju i povećanje plaća. Kosoričina stranka odbacuje i scenarij koji bi uključivao prodaju HEP-a.

"HDZ je bez problema pristao i samim tim postao prvi pobjednik našeg sučeljavanja, a glavni tajnik stranke Branko Bačić dopušteno vrijeme prekoračio je na samo dva odgovora, što je za političara izvrstan rezultat, tim više što pitanja i nisu baš laka", poručili su s HTV-a.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
17/7/07

budjoni, 03.10.11. 00:04

Ručice Jadranke Kosor i Branka Bačića prislonjene na njihova srdašća, iznova dokazuju kako im je isključivo Hrvatska i dobrobit hrvatskog naroda na srcu.
Takvi ubavi prizori redovito razgale duše od komunističke bagre (sadašnje i bivše) napaćenog naroda.
Tek bi možda bilo dobro da g. Bačić nauči govoritit hrvatski, barem nešto bolje nego gđa. Kosor engleski.


registracija
14/8/10

rubix, 03.10.11. 00:50

Od kada su unaprijed snimljena kviz pitanja sučeljavanje? Ovakvo jadno podilaženje hdz-u, koji se ne usudi doći na javna sučeljavanja uživo, sam i očekivala od htv-a, ali me Šprajc razočarao...


registracija
2/6/11

stereo, 03.10.11. 06:52

Ma nemaju oni srca al imaju zato ručice kojima se nazoblju kak tičica.


registracija
30/11/10

jato, 03.10.11. 07:02

Hijene na slici


registracija
21/4/11

Milankn, 03.10.11. 08:01

E moj Zoki, sad bi u izbornom stožeru SDP-a netko, da prostiš, trebao najebati. Šprajcu se može prigovoriti svašta, ali ne i da voli HDZ. Zašto SDP nije htio odgovoriti na ta pitanja!? Svašta...


registracija
15/8/09

vergilia, 03.10.11. 08:25

Zar HRT (državna televizija!) ne zna da izbori još nisu ni raspisani - kakvo onda može biti sučeljavanje??? Osim toga - kakvo je to sučeljavanje gdje se nitko ni s kim nije sučelio. Mislim da je Šprajc hotimice napravio malu predstavu na koju je, eto - HDZ - nasjeo..:))


registracija
22/3/11

vferari, 03.10.11. 09:59

Ja se dobro sijećam kad je Milanovič pozvao Jacu na sučeljavanje kad hoće i gdje hoće bez pripremjenih pitanja jaca se do danas nije oglasila a prijdlog je na snazi i dalje Sad je prilika!!


registracija
5/3/10

starimudrac, 03.10.11. 12:24

marijo bošnjak je uzeo terapiju.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika