03.10.2011. / 13:02

Autor: Hina

Poljska će među prvima ratificirati hrvatski ugovor

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastao se u ponedjeljak u poljskom Bydgoszczu s poljskim šefom diplomacija Radoslawom Sikorskim, koji je čestitao je hrvatskoj vladi na uspješno okončanim pregovorima za ulazak u punopravno članstvo Europske unije te poručio da će Poljska zasigurno biti među prvim zemljama koje će ratificirati hrvatski pristupni ugovor, priopćio je MVPEI.

Gordan Jandroković i Radoslaw SikorskiGordan Jandroković i Radoslaw SikorskiPotpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastao se u ponedjeljak u poljskom Bydgoszczu s poljskim šefom diplomacija Radoslawom Sikorskim, koji je čestitao je hrvatskoj vladi na uspješno okončanim pregovorima za ulazak u punopravno članstvo Europske unije te poručio da će Poljska zasigurno biti među prvim zemljama koje će ratificirati hrvatski pristupni ugovor, priopćio je MVPEI.

Ministar Sikorski također je izrazio zadovoljstvo današnjim otvaranjem hrvatskog konzulata, na čelu s počasnim konzulom Henrykom Maciejewskim, u njegovom rodnom Bydgoszczu.

Po priopćenju, sugovornici su izrazili zadovoljstvo odličnim i prijateljskim odnosima između dviju država, a posebno važnim ministar Jandroković ocijenio je nedavni posjet poljskog premijera Donalda Tuska Hrvatskoj tijekom kojeg je premijerki Jadranki Kosor uručio englesku verziju Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji.

Napomenuo je pritom kako Hrvatska visoko cijeni potporu koju joj je Poljska pružala tijekom čitavog pregovaračkog procesa s Europskom unijom, a posebice napore uložene u cilju potpisivanja pristupnog ugovora tijekom poljskog predsjedanja Unijom, u prosincu ove godine. Jandroković je kazao kako je Hrvatska posebno zainteresirana za poljska iskustva u segmentu korištenja sredstava iz EU fondova.

Ministri su se osvrnuli i na aktualnu situaciju u jugoistočnoj Europi, a Jandroković je ponovio da Hrvatska podupire europske i euroatlantske integracijske procese svih zemalja regije.

Vezane vijesti

'Čuo sam da je Kalmeta dobio ponudu kakva se ne odbija'

'Čuo sam da je Kalmeta dobio ponudu kakva se ne odbija'

U središnjici HDZ-a jutros je započela sjednica Predsjedništva te stranke, a kako je novinarima izjavio uoči sjednice član Predsjedništva Gordan… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika