03.10.2011. / 14:05

Autor: Totalsport

Wenger priznao: Nemamo šanse za naslov; Sagna slomio nogu

- Mi smo u ovom trenutku 12 bodova iza Uniteda i Cityja i moramo se boriti kako bi popravili trenutni položaj na ljestvici - konstatirao je Francuz

Arsene WengerArsene WengerNakon poraza od Tottenhama, Arsene Wenger, menadžer nogometaša Arsenala, medijima je priznao da više ne idu po naslov nego u borbu za pozicije koje vode u Ligu prvaka...

Poslije susreta na White Hart Laneu novinare je najviše interesirao odgovor na pitanje vjeruje li Wenger da ovaj Arsenal može do naslova prvaka.

- Ne razmišljam na taj način jer u ovom trenutku si moramo postaviti realnije ciljeve i priključiti se momčadima koje se bore za prve četiri pozicije koje vode u Ligu prvaka. Danas nakon ovog poraza moram reći da osvajanje Premiershipa nije realan cilj za nas - priznao je Wenger koji se požalio da je strijelac prvog gola za Tottenham Rafael Van der Vaart loptu uoči postizanja pogotka primirio rukom, a također drži da je za slavlje nakon pogotka trebao dobiti žuti karton. To bi mu bio drugi.

- Ovo je postalo frustrirajuće jer su prvi gol zabili nakon igranja rukom, a ne znam zašto pomoćni sudac nije signalizirao glavnom da Van der Vaart zaslužuje karton - jadao se Wenger novinarima, ali na kraju i preuzeo dio krivice:

- Mi smo u ovom trenutku 12 bodova iza Uniteda i Cityja i moramo se boriti kako bi popravili trenutni položaj na ljestvici. Ono što me brine je način na koji se branimo. Primamo naivne golove i srljamo iz greške u grešku. Cijelu utakmicu smo griješili u obrani i na kraju smo kažnjeni - konstatirao je Francuz.

Dodajmo kako je novi šok uslijedio nakon pregleda Bacaryja Sagne u londonskoj bolnici gdje je ustanovljen prijelom fibule desnog gležnja.

Vijest o teškoj ozlijedi desnog braniča Arsenala i francuske nogometne reprezentacije potvrdio je upravo liječnik "tricolora" Fabrice Bryand nakon što ga je o Sagninom stanju izvijestio kolega iz Arsenala. Francuski nogometni savez odmah potom je odaslao informaciju kako je izbornik Laurent Blanc umjesto Sagne u nacionalnu momčad pozvao Mathieua Debuchyja iz prvaka Lillea.

Vezane vijesti

Wenger: Hrvatska je autsajder

Wenger: Hrvatska je autsajder

Menadžer Arsenala Arsene Wenger analizirao je za klupsku internetsku stranicu stanje i šanse u skupini C na Europskom nogometnom prvenstvu u Ukrajini… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika