03.10.2011. / 16:37

Autor: Hina

U Zagrebu za 10-ak dana nova taksi konkurencija

Za desetak dana u Zagrebu će taksi usluge početi obavljati još dva nova taksi prijevoznika - Oryx grupa Pave Zubaka s oko 120 automobila i Eko prijevoz supružnika Marijanović s oko 50 hibridnih vozila, najavio je danas pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Mijo Bezer.

Radio Taxi Zagreb dobiva ozbiljnu konkurencijuRadio Taxi Zagreb dobiva ozbiljnu konkurencijuZa desetak dana u Zagrebu će taksi usluge početi obavljati još dva nova taksi prijevoznika - Oryx grupa Pave Zubaka s oko 120 automobila i Eko prijevoz supružnika Marijanović s oko 50 hibridnih vozila, najavio je danas pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Mijo Bezer.

Podsjetio je da su te dvije tvrtke po završenom javnom pozivu ispunile uvjete za dobivanje dozvola taksi usluga na području Zagreba na rok od pet godina. Osim njih dozvolu su dobile i 34 privatne osobe, za koje se pretpostavlja da će se većina pridružiti Udruženju Radio Taxi Zagreb, a dio njih obavljat će taksi uslugu samostalno, rekao je Bezer. U Zagrebu će tako sada uslugu taksi prijevoza nuditi Radio Taxi Zagreb, Cammeo, Oryx i Eko prijevoz.

"Bit će to krajnje liberalno tržište s maksimalnom kvalitetom", naglašava Bezer.

Istaknuo je kako obje nove tvrtke, Oryx grupa i Eko prijevoz, na zagrebačko tržište ulaze s istim cijenama. Za start će naplaćivati 14 kuna, a svaki prijeđeni kilometar 5,80 kuna. Čekanje na korisnika do 60 minuta iznosit će 40 kuna, a cijena noćne vožnje bit će jednaka dnevnoj.

Bezer je ustvrdio kako ta dva nova taksi prijevoznika neće "rušiti" cijenu taksi usluge koju je 22. travnja ove godine u Zagreb uvela riječka tvrtka Taxi Cammeo Koste Minovskog. Taxi Cammeo sa 76 automobila Zaprepčanima nudi početnu vožnju po 15 kuna, prva dva kilometra ne naplaćuju, a svaki sljedeći stoji pet kuna. Tarifa vrijedi 24 sata.

Radio Taxi Zagreb, koji je prije dolaska Cammea imao monopol na pružanje taksi usluge, sada ima oko 1100 vozila, početnu vožnju naplaćuju 16 kuna, svaki kilometar šest kuna, prtljagu dvije kune, a rad noću i blagdanom 20 posto više. Čekanje na korisnika do 60 minuta iznosi 40 kuna.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika