03.10.2011. / 16:45

Autor: Hina

Kajin: Istarski izvoz nikad uspješniji

Saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a Damir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli ocijenio kako istarsko izvozno gospodarstvo nije nikada bilo uspješnije nego ove godine.

Damir KajinDamir KajinSaborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a Damir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli ocijenio kako istarsko izvozno gospodarstvo nije nikada bilo uspješnije nego ove godine.

"Istra ima silnih teškoća, no kad bi svi u Hrvatskoj imali teškoće kao Istra, ne bi ih uopće imali. Kad bi Istarska županija nastavila sadašnje trendove, bilo bi sjajno, no Hrvatska i EU mogu Istru povući sa sobom", naglasio je Kajin, dodavši kako nikada Istra u sedam mjeseci nije izvezla robe za 920 milijuna dolara, što je šestina hrvatskog izvoza.

Damir Kajin je danas poručio da nakon izbora izvršna vlast više neće biti u rukama Jadranke Kosor, već Kukuriku koalicije, koja će, kako je kazao, "ponuditi nadu svim onima koji žive bijedno od malih mirovina i plaća".

"To neartikulirano arlaukanje oko obračuna s Istrom i Rijekom govori da su neki u vladi silno zabrinuti za svoju budućnost. No nakon izbora ni MUP, ni ministarstva pravosuđa i uprave neće biti u rukama Jadranke Kosor", istaknuo je Kajin, ustvrdivši kako je politika obračuna preko pravosuđa jednaka politici totalitarizma premda se, kako je rekao "od HDZ-a drugo i ne očekuje".

"To pokazuje da se dosadašnji obračun u HDZ-u nije vodio protiv korupcije, nego protiv političkih oponenata i konkurenata u vlastitim redovima", naglasio je Kajin.

Na novinarski upit da komentira predizbore u "Ladonji", Kajin je kazao kako je to velika farsa i igrokaz jer su "uloge davno podijeljene".

"Građani će na izborima birati između HDZ-a i njihovih partnera i Kukuriku koalicije. Glas za one koji nisu članovi Kukuriku koalicije glas je za HDZ", zaključio je Damir Kajin.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika