03.10.2011. / 16:54

Autor: Hina

Skandal u Iranu: Hamnei traži prestanak "polemike"

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei, zatražio je u ponedjeljak od političara i medija da prestanu s "polemikama" o prijevari golemih razmjera otkrivenoj u bankarskom sustavu, prenijela je državna televizija.

Ajatolah Ali HamneiAjatolah Ali HamneiIranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei, zatražio je u ponedjeljak od političara i medija da prestanu s "polemikama" o prijevari golemih razmjera otkrivenoj u bankarskom sustavu, prenijela je državna televizija.

"Neki se žele okoristiti tom aferom kako bi ocrnili državne dužnosnike. Mediji moraju pratiti aferu, ali valja izbjegavati polemiku. Ako netko iz te afere želi izvući korist, to nije u interesu zemlje", rekao je Hamnei.

U ponedjeljak je 11 zastupnika napisalo pismo predsjedniku iranskog parlamenta, tražeći istragu protiv "kršenja zakona" koje su počinili "predsjednik, načelnik njegovog kabineta, predsjednik središnje banke i ministar gospodarstva". Radi se, kako pišu mediji, o prijevari u vrijednosti 2,6 milijardi dolara, a na udaru se našao Rahim Esfandiar Machaie, načelnik kabineta predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada. Ahmadinedžad niječe sve optužbe na račun svojeg glavnog savjetnika i načelnika kabineta.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika