03.10.2011. / 17:47

Autor: Hina

UN-ova agencija: Tiskane novine nestat će do 2040.

Tradicionalne tiskane novine iščeznut će u svijetu do 2040., a zamijenit će ih elektronička izdanja, ocijenio je Francis Gurry, generalni direktor Međunarodne organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO), UN-ove agencije sa sjedištem u Ženevi.

Budućnost je u elektronskim medijimaBudućnost je u elektronskim medijimaTradicionalne tiskane novine iščeznut će u svijetu do 2040., a zamijenit će ih elektronička izdanja, ocijenio je Francis Gurry, generalni direktor Međunarodne organizacije za intelektualno vlasništvo (WIPO), UN-ove agencije sa sjedištem u Ženevi.

"Za nekoliko godina neće više biti tiskanih izdanja kakva danas poznajemo. To je evolucija, nije ni dobra ni loša... neke studije najavljuju da će novine iščeznuti do 2040., a u Sjedinjenim Državama do 2017.", rekao je Gurry za švicarski dnevnik La Tribune de Geneve.

To je neizbježna evolucija jer već danas se u SAD-u prodaje više knjiga u elektroničkom obliku nego tiskanih na papiru. U gradovima je knjižara sve manje, rekao je Gurry.

On je naglasio da će se pritom morati riješiti problem plaćanja novinara i zauzeo se za očuvanje "sustava autorskih prava kao mehanizma za plaćanje autora, jer bez toga oni neće moći živjeti".

Vezane vijesti

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Intel je zbrojio i analizirao globalni internetski promet. Dobiveni rezultati daju sliku rasta interneta i dinamike korištenja određenih usluga.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika