03.10.2011. / 19:06

Autor: Hina

'Oprano' 73 milijuna kuna: Među osumnjičenima i sin Vinke Cetinski, Matteo

U nastavku kriminalističkog istraživanja u slučaju Cetinski u vezi sa zlouporabama u kupoprodaji nekretnina na štetu trgovačkog društva iz Pule, odnosno tvrtke Kermas u vlasništvu poduzetnika Danka Končara, policija je utvrdila sumnju da je devet osoba iz Rovinja počinilo kazneno djelo pranja novca, izvijestio je danas novinare glasnogovornik istarske policije Valter Opašić.

Matteo i Vinka Cetinski (Foto: Duško Marušić/PIXSELL)Matteo i Vinka Cetinski (Foto: Duško Marušić/PIXSELL)U nastavku kriminalističkog istraživanja u slučaju Cetinski u vezi sa zlouporabama u kupoprodaji nekretnina na štetu trgovačkog društva iz Pule, odnosno tvrtke Kermas u vlasništvu poduzetnika Danka Končara, policija je utvrdila sumnju da je devet osoba iz Rovinja počinilo kazneno djelo pranja novca, izvijestio je danas novinare glasnogovornik istarske policije Valter Opašić.

Po policijskim podatcima, dosad su prijavljene osobe, među kojima je i Vinka Cetinski, na štetu trgovačkog društva iz Pule pribavile za sebe protupravnu imovinsku korist od oko 73 milijuna kuna. Kako bi prikrili pravi izvor novca, 2007., 2008., 2009. i 2010. novac su ulagali u bankovni sustav i sklapali pravne poslove kojima se stječe imovina (nekretnine, vozila, plovila, vrijednosnice).

Dijelom novca, za koji su znali da su ga protupravno pribavili članovi njihovih obitelji, kako bi također prikrili njegov pravi izvor, raspolagali su i 38-godišnjak iz Zagreba te 48-godišnjakinja i 69-godišnjak iz Rovinja.

Po neslužbenim izvorima 38-godišnjak je Matteo Cetinski, sin Mirka i Vinke, a 48-godišnjakinja i 69-godišnjak su članovi obitelji Sorgo i Hrvatin

Po Opašićevim riječima o rezultatima kriminalističkog istraživanja izviješćeno je Županijsko državno odvjetništvo u Puli koje je dostavilo obavijest da je protiv devet osoba, zbog osnovane sumnje da su počinile kazneno djelo protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja - pranje novca, istražnom centru Županijskog suda u Puli podnesen zahtjev za proširenje istrage.

Vezane vijesti

I u Vatikanu se možda pere novac

I u Vatikanu se možda pere novac

Vatikan se prvi put pojavio na popisu State Departmenta zemalja gdje se možda pere novac, ali nije stavljen u skupinu u kojoj je opasnost od toga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika