Objavljeno u Nacionalu br. 829, 2011-10-04

Autor: Marko Biočina

Hoće li traktori ove jeseni stajati zbog manjka goriva?

Darinko Kosor prvi je upozorio na nedostatak
plavog dizela na hrvatskom tržištuDarinko Kosor prvi je upozorio na nedostatak plavog dizela na hrvatskom tržištuANTE BABIĆ, nekadašnji šef Središnjeg državnog ureda za strateško planiranje, prošlog je tjedna izjavio da Ina više nije kompanija od strateškog značenja za Hrvatsku. Kako to često biva kod takvih nepromišljenih izjava, stvarnost ga je brzo demantirala kad je HSLS upozorio da je zbog prekida rada Rafinerije Sisak na hrvatskom tržištu došlo do nestašice plavog dizela, subvencioniranog goriva namijenjenog poljoprivrednicima i ribarima. Kako se u Sisku proizvodilo više od 80 posto takvog goriva, a zarada za Inu na njemu je najmanja od svih derivata u HSLS-u, sad tvrde da MOL koji rukovodi sustavom opskrbe u Ini nema interesa nadoknaditi manjke tog goriva na tržištu.

Trpe li poljoprivrednici štetu zbog toga, nepoznato je, no činjenica je da Vlada čak i da želi, teško može osigurati opskrbu tržišta mimo Ine. Upravo zbog toga, kvalitetno upravljanje Inom beskrajno je važno za cijeli niz segmenata domaćeg društva. Kome je to jasno, jasno je i zašto Babić više nije glavni državni strateg.

Vezane vijesti

Seljaci traže isplatu preostalih poticaja

Seljaci traže isplatu preostalih poticaja

Koordinacija seljačkih udruga Slavonije i Baranje zatražila je danas da se u idućih nekoliko dana isplati ostatak od prvih 50 posto poticaja, a radi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika