04.10.2011. / 09:31

Autor: Hina

Građani BiH - žrtve velike prijevare

Federalna televizija u ponedjeljak je objavila kako su vlasti BiH na tragu manipulatorima koji zarađuju veliki novac obećavajući lažno građanima BiH da će dobiti vize kako bi ostali živjeti i raditi u zemljama zapadne Europe

IlustracijaIlustracijaŠvedska će odbiti zahtjev za vizama svim državljanima BiH i drugih zemalja zapadnog Balkana koji su posljednjih mjeseci, slično kao i s Belgijom povećali broj zahtjeva izmanipulirani lažnim obećanjima o jednostavnoj mogućnosti boravka i rada u ovoj skandinavskoj zemlji, objavljeno je u ponedjeljak na internetskim stranicama veleposlanstva Švedske u BiH.

"Vlasti Švedske su svjesne izazova i poteškoća s kojima se suočavaju BiH i regija. Međutim, ovi uvjeti nisu dovoljan razlog da bi se nekom dodijelila međunarodna zaštita u Švedskoj. Osobe koje po toj osnovi zatraže azil bit će odbijene, te će po hitnom postupku morati napustiti Švedsku. Neće biti dodijeljena novčana naknada, ili neka druga naknada ili beneficija“, priopćili su iz švedskog veleposlanstva u BiH.

Pri tome su vlasti ove zemlje izrazile zabrinutost zbog velikog broja osoba iz BiH i drugih zemalja zapadnog Balkana koje su "vrbovane da plate visoku cijenu putovanja u Švedsku kako bi zatražile azil".

Veleposlanstvo Švedske je dodalo kako blisko surađuju s vlastima u BiH kako bi se popravila situacija.

Prošloga tjedna predstavnici Belgije su također objavile da će odbiti sve zahtjeve za azilom od strane BiH državljana.

Federalna televizija u ponedjeljak je objavila kako su vlasti BiH na tragu manipulatorima koji zarađuju veliki novac obećavajući lažno građanima BiH da će dobiti vize kako bi ostali živjeti i raditi u zemljama zapadne Europe. Među njima je navodno i autoprijevoznička tvrtka Gold iz Zenice.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika