04.10.2011. / 09:49

Autor: Hina , Nacional.hr

Zauzeti Wall Street!

Soros podržao virus koji se širi Amerikom

Prosvjedi su održani u posljednjih nekoliko dana u Bostonu, Los Angelesu i Chicagu ispred tamošnjih područnih banaka Federalnih rezervi. U Columbusu, u državi Ohio, održan je prosvjedni mimohod.

Milijarder i filantrop George Soros izrazio je simpatije za sadašnje prosvjede na Wall Streetu, koji su se proširili i na druge američke gradove, izvijestio je u utorak BBC.

Soros je na konferenciji za tisak održanoj u ponedjeljak u sjedištu UN-a u New Yorku, rekao da razumije ljutnju zbog uporabe novca poreznih obveznika kako bi se poduprle posrnule banke, čime im je omogućeno da zarade ogromne profite. Veliki prosvjedni skup planiran je za srijedu u New Yorku, uz potporu sindikalnih skupina.

Više od 700 prosvjednika uhićeno je u subotu na Brooklynskom mostu u New Yorku.

Prosvjedi, čije je središte Zuccotti park u neposrednoj blizini Wall Streeta i newyorške podružnice Federalnih rezervi (Fed), ulaze u svoj treći tjedan.

"Odluka da banke ne dokapitalizira, već da ih se djelotvorno oslobodi njihove loše imovine i zatim im se dopusti da se zaradom izvlače iz 'rupe', ostavlja bankama zaštićenu dobit, a zatim im omogućuje da isplate zaštićene bonuse", rekao je Soros u ponedjeljak odgovarajući na pitanja na konferencije za novinare u sjedištu UN-a.

Soros je u Ujednjenim narodima objavio donaciju od 40 milijuna dolara (26 milijuna eura) za razvojni projekt u Africi.

Prosvjedi su nastavljeni u ponedjeljak u New Yorku, pod transparentima "Zauzeti Wall Street", uz desetine prosvjednika koji su bili našminkani kao "korporativni zombiji" i jeli lažni novac iz društvene igre Monopoly.

Očekuje se da će članovi sindikata podržati veliki prosvjedni skup planiran za srijedu.

Prošloga su četvrtka Američka federacija učitelja i Sindikat prometnih radnika, koji imaju 38.000 članova, obećali potporu prosvjedima.

U Los Angelesu su u ponedjeljak prosvjedi protiv Wall Streeta održan ispred suda, gdje se liječniku Michaela Jacksona sudi za ubojstvo.

Prosvjedi su održani u posljednjih nekoliko dana u Bostonu, Los Angelesu i Chicagu ispred tamošnjih područnih banaka Federalnih rezervi. U Columbusu, u državi Ohio, održan je prosvjedni mimohod.

Kasnije ovoga mjeseca planira se održavanje prosvjednog skupa u kanadskom gradu Torontu.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
17/12/10

zmaj, 04.10.11. 10:50

Sorš ih podržao........ jahahahahahha, pa majmune jedan retardirani, ovo je protiv tebe i tvojih kompanjona, pederčina cionističkih, okupatorskih, kojima se diže samo kad vide pličinu dolara ispred face, i mrtvu djecu, ni na šta drugo, konjino jedna stara, raspadnuta, ogavna.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika