04.10.2011. / 10:43

Autor: Totalsport

Pau Gasol: Ako ostane lockout na snazi, Barcelona je moj prioritet

- Moramo biti optimisti da će se taj sukob riješiti. Želimo postići dogovor koji će ići na ruku igračima koji su trenutno dio NBA lige, ali i generacijama koje dolaze - rekao je Gasol

Pau GasolPau GasolPau Gasol, 31-godišnji centra LA Lakersa i španjolske košarkaške reprezentacije, istaknuo je kako bi se mogao vratiti u Barcelonu ukoliko se pitanje ove sezone u NBA ligi ne riješi pozitivno.

Predstavnici Sindikata košarkaša i Udruženja vlasnika klubova NBA lige još uvijek nisu pronašli rješenje i približiti stavove oko novog kolektivnog ugovora kako bi napokon prekinuli obustavu rada ("lockout") u najjačoj ligi svijeta. Iz dana u dan stižu vijesti o brojnim košarkašima iz NBA klubova koji potpisuju ugovore za klubove diljem svijeta, a isti im omogućuju kontinuitet igranja, dakako i zaradu, sve dok je lockout i dalje na snazi.

- Moramo biti optimisti da će se taj sukob riješiti. Želimo postići dogovor koji će ići na ruku igračima koji su trenutno dio NBA lige, ali i generacijama koje dolaze. Naravno, mi igrači moramo zadržati igračku formu, bez obzira kako će se situacija razriješiti. Ne mogu prihvatiti da bilo koji igrač neće igrati cijelu sezonu - rekao je Gasol u razgovoru za jednu katalonsku radio-postaju.

- Ja trenutno radim u teretani i spremam se za treninge s momčadi. Treniranje s Barcelonom je opcija - dodao je Gasol.

Naravno, uslijedilo je pitanje i o mogućem igranju za Barcelonu, klub za kojeg je Gasol nastupao prije odlaska u NBA ligu 2001. godine.

- Barcelona je, naravno, moj prioritet. Kada bi ostala trenutna situacija u NBA ligi, Barcelona bi, dakako, bila prva opcija koju bih razmotrio. Barcelona je moj grad, moj klub i najbolja momčad u Europi - jednostavno je objasnio Pau Gasol.

Vezane vijesti

Endesa: Prvak će biti odlučen u petoj utakmici

Endesa: Prvak će biti odlučen u petoj utakmici

Košarkaši Barcelone izborili su odlučujuću petu utakmicu finala doigravanja španjolskog prvenstva. U srijedu su u četvrtom dvoboju u Madridu svladali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika