04.10.2011. / 12:20

Autor: Nacional.hr

Znalo se

"Ako je znao, ako je imao informacije gospodin Pupovac ili gospodin Uzelac, o tim optužnicama, bio bi red da su i mene obavijestili", kazala je premijerka Jadranka Kosor

Ivan Vekić (Pixsell)Ivan Vekić (Pixsell)Hrvatska vlada je već krajem srpnja bila obavještena o optužnici protiv 44 hrvatska državljanina za navodno kazneno djelo genocida, koju je 1992. godine podignulo Vojno tužiteljstvo JNA, izvještava Novi list.

Viši sud u Beogradu dodijelio je 26. srpnja beogradskog odvjetnika Krstu Bobota, kao službenog branioca, bivšem ministru unutarnjih poslova Ivanu Vekiću. "Dobro se toga sjećam, bilo je to baš prije mojeg odlaska na godišnji odmor. Krajem srpnja Viši sud donio je rješenje prema kojem sam gospodinu Vekiću dodijeljen kao službeni branitelj. Tom mi je prilikom uručena i optužnica protiv Vekića, Vladimira Šeksa, Tomislava Merčepa, Branimira Glavaša i drugih hrvatskih državljana. Odmah sam o svemu izvijestio hrvatsko veleposlanstvo. Znam da mi to nije bila obveza, ali kako je Vekić strani državljanin kojeg se tereti za teška kaznena djela, smatrao sam da bih to trebao učiniti. Predao sam u veleposlanstvu optužnicu kao i rješenje o mojem postavljenju za Vekićevog branitelja. Imam pečat kojim su mi u veleposlanstvu potvrdili da su primili taj spis", rekao je Bobot.

"Ne znam otkud sve te informacije gospodinu Pupovcu. Kao što znate, potpredsjednik njegove stranke sjedi u Vladi RH. Ako je znao, ako je imao informacije gospodin Pupovac ili gospodin Uzelac, o tim optužnicama, bio bi red da su i mene obavijestili", kazala je premijerka Jadranka Kosor o izjavi Milorada Pupovca kako su hrvatski ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković i srbijanska ministrica pravde Snežana Malović o tome 'prije razgovarali'. Predsjednik Ivo Josipović rekao je kako su 'optužnice stigle u kolovozu'.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
24/7/11

mrvek, 04.10.11. 13:10

kokoši se uzjogunile.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika