04.10.2011. / 14:10

Autor: Nacional.hr

Mile Budak 'nestao' iz Slavonskog Broda

Tijekom noći antifašisti Slavonskog Broda prebojali su table s imenom Mile Budaka, a jedna je i skinuta

Foto: Mladi antifašistiFoto: Mladi antifašistiAntifašisti Slavonskog Broda odlučni su u namjeri da "odstrane" Milu Budaka iz svoga grada. Nakon što je gradsko vijeće odbacilo njihov prijedlog o uklanjanju ulice Mile Budaka iz grada, antifašisti su preuzeli stvari u svoje ruke.

"Ako, već političari koji očito imaju direktnu korist od davanja pijeteta fašističkom zločincu pod pritiskom javnosti nisu odlučili da ju promjene, to su napravili antifašisti Slavonskog Broda. U ponedjeljak ujutro smrknulo je simpatizerima ustaškog pokreta kada su vidjeli da više nema njihove omiljene ulice", pišu Mladi antifašisti.

Naime, tijekom noći antifašisti Slavonskog Broda prebojali su table s imenom Mile Budaka, a jedna je i skinuta.

"Uopće ne sumnjamo da se nakon tolikih godina srama i spuštanja pogleda tog jutra bio užitak prošetati tom ulicom. Ova akcija je dobar primjer da će mnoge stvari zavisiti od nas i da se od političara ne može baš puno očekivati, čak niti od onih koji su deklerativno „antifašisti" na nacionalnoj razini, a na lokalnoj su na onoj na kojoj imaju više osobne koristi kao što je stranka Vesne Pusić. Antifašisti Slavonskog Broda su spasili obraz svojeg grada ovom akcijom i jasno poručili da ovakve stvari više neće prolaziti", pišu Mladi antifašisti.

Vezane vijesti

Puno buke, četvero privedenih i jedan ozlijeđen fotograf

Puno buke, četvero privedenih i jedan ozlijeđen fotograf

Iako je policija zabranila održavanje skupa u organizaciji HČSP-a, nešto poslije 16 sati na glavnom trgu u Zagrebu okupili su se pripadnici… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika