04.10.2011. / 16:32

Autor: Hina

Željko Jovanović

'Vrh kriminalne organizacije' na klupi za svjedoke?

SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović nazvao je danas HDZ-ovu najavu o podizanju tužbe protiv njega zbog izjave da je HDZ zločinačka organizacija, "sumrakom demokracije".

Željko JovanovićŽeljko JovanovićSDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović nazvao je danas HDZ-ovu najavu o podizanju tužbe protiv njega zbog izjave da je HDZ zločinačka organizacija, "sumrakom demokracije".

Tužba kojom se pokušava zabraniti saborskom zastupniku da govori je nešto što zaista predstavlja još jedan sumrak demokracije na način HDZ-a, ocijenio je Željko Jovanović.

"Za razliku od HDZ-ovaca kojima zastupnički imunitet služi da bi pobjegli od odgovornosti za pljačku Hrvatske, saborski imunitet ima samo jednu stvrhu - da omogući saborskim zastupnicima da govore istinu bez straha da će ih netko za tu istinu prozivati. Očito u HDZ-u to ne razumiju", izjavio je novinarima SDP-ovac Željko Jovanović, u središtu stranke na Iblerovom trgu.

Dokaz je to, kako je kazao, i da za razliku od SDP-a i Kukuriku koalicije koji nude novu zoru, HDZ nudi sumrak.

Premijerka Jadranka Kosor je, prema Jovanovićevim tvrdnjama, još jednom lagala. "Ona je jučer izjavila da je HDZ već podnio tužbu protiv mene, a vidimo da to nije bila istina. Tek danas je ta tužba podnijeta", ustvrdio je Jovanović.

Tužbi se, kaže, osobno veseli. Ukoliko se HDZ-ova većina odluči skinuti njegov saborski imunitet on će, kako je kazao, "na sudu imati priliku još jednom s brojnim dokazima potkrijepiti svoju izjavu u Saboru da je vrh HDZ-a kriminalna organizacija, koja je svojim ponašanjem osmislila, provela, organizirala zločinački poduhvat koji je imao za cilj opelješiti državni proračun i zbog toga uništiti život građana Hrvatske čije plaće i mirovine danas nisu dostojne za jedan normalan ljudski život", rekao je.

"Ukoliko sudska tužba bude podignuta, ukoliko budem pozvan na sud, sa zadovoljstvom ću za svjedoke pozvati Jadranku Kosor, Ivu Sanadera, Božidara Kalmetu, Darka Milinovića, Ivana Jarnjaka, Branka Bačića, da potkrijepe moju izjavu da je vrh HDZ-a kriminalna organizacija koja je nanijela ogromnu štetu svim građanima Hrvatske pa tako i brojnim poštenim HDZ-ovcima kojih u toj stranci ima", ustvrdio je Jovanović.

Sve što radi Jadranka Kosor je, po Jovanovićevom mišljenju, pokušaj skretanja pozornosti s njihovog potpunog nedostatka bilo kakvog suvislog programa za rješavanje nelikvidnosti, nezaposlenosti i gospodarske stagnacije.

Jovanović nije htio komentirati zašto je jučer premijerku Jadranku Kosor nazvao Biserkom.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
11/12/07

time, 04.10.11. 17:10

Svaka čast Jovanopviću, jedini ima potporu većine gradjana jer se usudi reći ono sto misli, ne samo on nego većina Hrvata.Ali tužba ce doći u ruke nekome od sudaca na Gradjanskom sudu koje kontrolira Šeksova ekipa poput Turudica, Sesse itd, pa se nikad nezna. Nakon izbora prvo treba očistiti pravosudje od Šeksovih kadrova.


registracija
17/6/10

jjkeizerin, 04.10.11. 17:49

Bez istine nema napretka, zar ne?


registracija
30/6/09

jebivjetar, 04.10.11. 20:33

Za očistiti HDZ-ovo smeće trebat će godine ! Zagađenje je drastično pa i mjere trebaju biti drastične. Bez milosti , ali pametno i temeljito. Da Hrvatska ponovno oživi i prodiše punim plućima !


registracija
15/5/09

Fidelito, 04.10.11. 20:59

Istina najviše boli.


registracija
22/4/11

www, 04.10.11. 22:14

HDZ se konačno razotkrio svojim INFORMBIROOVSKIM metodama uzvikivanja parola i slanjem ljudi u zatvor, iz doba boljševizma. Skinuli su zvijezde i stavili šahovnice, gurnuli narod u rat da gine, samo da bi oni mogli na miru pljačkati naivne Hrvate.


registracija
2/6/11

stereo, 05.10.11. 06:58

Ne razumijem samo što će mi imunitet ako želim reći istinu zar je u ovoj Državi istina toliko BOLNA da mi treba neko 'tijelo' da me zaštiti. Prestrašno, prestrašno, to znači da ako ja ovdije napišem istinu da bih mogao naribati, e svašta.


registracija
2/6/11

stereo, 05.10.11. 07:05

Inače LVX slažem se, na žalost rat je upravo izgleda počeo zbog toga samo što je eskalirao u nešto što niti sami nisu mogli kontrolirati, a o onima na drugoj strani da nepričam.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika