04.10.2011. / 17:21

Autor: Hina

Lista za Rijeku: Kaznena prijava protiv Obersnela je građanska dužnost

Predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić rekao je danas na konferenciji za novinstvo u Rijeci da su, kao gradska i regionalna stranka kojoj je cilj napredak grada, regije, a time i države, smatrali građanskom dužnošću USKOK-u kazneno prijaviti nepravilnosti utvrđene nalazom državne revizije u Rijeci po kojem je, kako tvrdi, prekršeno pet zakona i uredaba.

Vojko ObersnelVojko ObersnelPredsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić rekao je danas na konferenciji za novinstvo u Rijeci da su, kao gradska i regionalna stranka kojoj je cilj napredak grada, regije, a time i države, smatrali građanskom dužnošću USKOK-u kazneno prijaviti nepravilnosti utvrđene nalazom državne revizije u Rijeci po kojem je, kako tvrdi, prekršeno pet zakona i uredaba.

Reagirajući na tvrdnje riječkoga gradonačelnika Vojka Obersnela s konferencije za novinstvo u vezi s tom temom, Švorinić je rekao da takav gradonačelnik "nije u poziciji nikome prijetiti metenjem" političkih neistomišljenika. "Pomesti treba političare koji su umislili da su faraoni koji ne moraju poštovati zakone", rekao je Švorinić.

Ocijenio je da su svi građani Rijeke "postali taoci neracionalne odluke o prekomjernom zaduživanju i financiranju preskupog bazena na Kantridi koji je postao najvažnija proračunska stavka".

Ustvrdio je da se gradonačelnik služi najnižom demagogijom kad optužuje da su protiv socijale i dječjih vrtića one koji od njega traže da poštuje zakone. "Da se nije bjesomučno ulagalo u potrošnju umjesto u razvoj, da se racionalno upravljalo proračunom, bilo bi novca i za marende i za vrtiće", istaknuo je Švorinić.

Optužio je Obersnela da je 22,3 milijuna kuna namijenjenih, kako je rekao, "za sanaciju deponija otpada" Viševca, "ekološke bombe", uložio u vlastiti predizborni projekt, a to su bazeni.

Grad je zadužen znatno iznad svojih mogućnosti pa je Obersnel doveo u pitanje normalno funkcioniranje Gradske uprave kojoj je na čelu, rekao je čelnik Liste za Rijeku.

Predsjednici HDZ-a Jadranki Kosor, osvrnuvši se na jučerašnji sabor te stranke u Rijeci, poručio je da se "makne od Rijeke na udaljenost od barem 500 kilometara" jer, kako je ocijenio, "čelnici kriminalnih organizacija nisu dobrodošli u istjerivanju kriminala" iz toga grada.

Vezane vijesti

Talijanski industrijalac namjerava kupiti HNK Rijeku

Talijanski industrijalac namjerava kupiti HNK Rijeku

Talijanski industrijalac Gabriele Volpi namjerava kupiti HNK Rijeku, objavljeno je u najtiražnijim dnevnim novinama talijanske regije Ligurija "Il… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika