04.10.2011. / 18:09

Autor: Hina

Rusija najavila da neće podržati UN-ovu rezoluciju o Siriji

Rusija neće podržati UN-ovu rezoluciju o Siriji koju su pripremile europske zemlje, reklo je u utorak rusko ministarstvo vanjskih poslova i ocijenilo nacrt "neprihvatljivim".

Dmitrij MedvedevDmitrij MedvedevRusija neće podržati UN-ovu rezoluciju o Siriji koju su pripremile europske zemlje, reklo je u utorak rusko ministarstvo vanjskih poslova i ocijenilo nacrt "neprihvatljivim".

Zamjenik ministra Genadij Gatilov je agenciji Interfax rekao da je Rusija odbila podržati tekst jer otvara mogućnost sankcija za Siriju.

"Mi ne možemo podržati takav tekst. On je neprihvatljiv jer uključuje mogućnost uvođenja sankcija Siriji", rekao je. Rusko ministarstvo nije, međutim, reklo hoće li Rusija staviti veto na rezoluciju.

Gatilov je također rekao da se Moskva protivi nacrtu rezolucije jer ne uključuje poziv stranim silama da se ne upleću u unutarnje sirijske poslove i poziv na dijalog između Asada i prosvjednika.

Turski premijer Tayyip Erdogan, čija je zemlja već uvela embargo na izvoz oružja u Siriju, u utorak je rekao da će idućih dana iznijeti plan Ankare za daljnje sankcije protiv Sirije.

Sirijske su vlasti u utorak ukinule zabranu uvoza, izvijestila je sirijska novinska agencija. Vlada je zabranu uvoza uvela prošli mjesec u pokušaju da sačuva pričuve stranih valuta ugrožene unutarnjom političkom nestabilnošću koja produbljuje gospodarsku krizu.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

registracija
9/11/09

superhik, 05.10.11. 03:12

Trebali bi Rusi dati protuprijedlog rezolucije o Bahreinu kojim se osudjuje tamosnje brutalno gusenje mirnih prosvjeda pa da vidimo sto "zapadne demokracije" kazu na tu rezoluciju. Ha,ha,ha...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika