04.10.2011. / 18:29

Autor: Hina

Rusija uvodi kemijsku kastraciju za pedofilske zločine

Donji dom ruskog parlamenta Duma u utorak je usvojio prijedlog zakona koji omogućuje kaznu kemijske kastracije za pedofile osuđene za spolne zločine protiv osoba mlađih od 14 godina.

Rusija uvodi kemijsku kastraciju pedofilaRusija uvodi kemijsku kastraciju pedofilaDonji dom ruskog parlamenta Duma u utorak je usvojio prijedlog zakona koji omogućuje kaznu kemijske kastracije za pedofile osuđene za spolne zločine protiv osoba mlađih od 14 godina.

Prijedlog zakona usvojen je u prvom čitanju gotovo jednoglasno - 322 zastupnika glasovala su za, a samo jedan protiv zakona.

Zakon postrožuje sankcije protiv pedofila, a osim mogućnosti osude na kemijsku kastraciju, za one koji ponove kazneno djelo pedofilije predviđa i kaznu doživotnog zatvora, javile su ruske agencije.

Ubuduće će "sud, na temelju mišljenja liječničkog povjerenstva moći osuditi počinitelja spolnog zločina nad maloljetnikom mlađim od 14 godina na kaznu kemijske kastracije", izjavio je predstavnik ruskog predsjednika u Dumi Gari Minh.

Usvajanje te mjere je "odgovor društva na povećanje broja spolnih zločina nad maloljetnicima", rekao je zastupnik Jedinstvene Rusije Oleg Morozov.

Usvojen u prvom čitanju, prijedlog zakona još se mora pregledati na drugom i posljednjem čitanju, a potom će biti upućen u gornji dom parlamenta Vijeće federacije.

Vezane vijesti

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Biskup kriv za prikrivanje pedofilije

Američki biskup William Lynn proglašen je krivim u petak u Philadephiji (Pennsylvania) za prikrivanje svećenika pedofila i time postao najviši… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika