04.10.2011. / 18:52

Autor: Hina

Papa pozvao pet nevjernika na skup o miru u Asizu

Papa Benedikt XVI. pozvat će pet intelektualaca nevjernika da 27. listopada sudjeluju u "Danu razmišljanja, dijaloga i molitve za mir i pravdu u svijetu" u Asizu, u Umbriji, u središtu Italije, doznaje se od Svete Stolice.

Papa Benedikt XVI.Papa Benedikt XVI.Papa Benedikt XVI. pozvat će pet intelektualaca nevjernika da 27. listopada sudjeluju u "Danu razmišljanja, dijaloga i molitve za mir i pravdu u svijetu" u Asizu, u Umbriji, u središtu Italije, doznaje se od Svete Stolice.

Francuska filozofkinja i književnica bugarskog podrijetla Julia Kristeva, britanski filozof Anthony Clifford Grayling, meksički filozof Gullermo Hurtado, austrijski mislilac Walter Baier i talijanski filozof Remo Bodei sudjelovat će na skupu na temu "Hodočasnici istine, hodočasnici mira".

Sveti Otac se osobno zauzeo da se na taj skup pozovu i nevjernici, ocijenivši da dijalog s njima koristi Crkvi, ali i ateistima i agnosticima.

Predstavnici religija će obnoviti "opredijeljenost za mir" na svečanosti koja će se tijekom poslijepodneva održati na Trgu svetog Franje u Asizu, rekao je Vatikan.

Dvadeset pet godina nakon povijesnog susreta vjerskih čelnika iz cijeloga svijeta na poziv Ivana Pavla II. na kojemu je Joseph Ratzinger, tada kardinal, izrazio svoju suzdržanost, Benedikt XVI. je odlučio sazvati ovaj novi skup kako bi se religije zajedno zauzimale za mir i odbacile netrpeljivost u Božje ime.

Papa koji posebno hoće da se svačija vjera poštuje, želi izbjeći svaki sinkretizam, pa je tijekom susreta predviđeno vrijeme za meditaciju i zajedničko svjedočenje, ali i za odvojenu molitvu.

Između 120 i 150 osoba očekuje se na tom susretu. Benedikt XVI. će s gostima u samostanu Svete Marije Anđeoske podijeliti "skroman ručak u znak suosjećanja s patnjama onih koji ne mogu živjeti u miru".

Vezane vijesti

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Ivan Milovan, čiju je ostavku od službe pastoralnog upravljanja Porečkom i Pulskom biskupijom prihvatio papa Benedikt XVI., rekao je danas za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika