05.10.2011. / 08:24

Autor: Hina

Pupovac ostaje s HDZ-om

"Samo se treba dogovoriti o načinu, a ne o tome - da li ili ne. Nema nikakve sumnje da ćemo takvim zakonom o ništetnosti zakomplicirati suradnju u regiji i da će, bude li prihvaćen u Saboru, zakomplicirati odnos Hrvatske prema Haaškom sudu, Bruxellesu i Europskoj uniji, a posebno odnose na političkoj sceni", ustvrdio je

Foto: PixsellFoto: PixsellSaborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je večeras kako SDSS nastavlja suradnju s HDZ-om, a da se u Saboru čeka rješenje spora u vezi sa zakonom o ništetnosti i poništavanju pravnih akata bivše JNA, što neće ovisiti samo o odnosu HDZ-a i SDSS-a, već o odnosima svih stranaka.

"Mi nastavljamo suradnju, a to je sporno mjesto u toj suradnji i ono nas čeka u Saboru. Kako ćemo ga razriješiti, neće ovisiti samo o odnosu HDZ-a i SDSS-a, nego o odnosu svih političkih stranaka", kazao je Pupovac gostujući u Dnevniku NoveTV.

Dodao je kako je i prije bilo razdoblja napetosti između HDZ-a i SDSS-a, ali su uvijek pronađeni načini da ih se prevlada. "Do 4. prosinca ćemo raditi svoj posao, koji se tiče onoga što imamo u Saboru, onoga što vlada mora napraviti, ali i onoga što mi kao stranka moramo napraviti, a ako se s nečim ne slažemo, kao što se ne slažemo s tim, onda ćemo to jasno i glasno reći", kazao je.

Na novinarsko pitanje je li bio i prije upoznat s optužnicama vojnog tužiteljstva JNA protiv 44 hrvatska državljanina, Pupovac je kazao kako nije imao nikakva posebna znanja o tome. No naglasio je kako ta situacija nije nova te da je proces suradnje između Hrvatske i Srbije, posebno što se tiče osjetljive materije rješavanja zaostalih predmeta, započeo puno prije. "Informacije o takvim i sličnim popisima pojavile su se još u vrijeme pitanja gospodina Purde, zbog čega su se već tada našli ministri pravosuđa i državni odvjetnici Hrvatske i Srbije, kako bi riješili i to i druga pitanja", dodao je.

Oni koji danas napadaju sporazum iz 2006. zaboravljaju činjenicu da je na temelju toga sporazuma srbijansko pravosuđe dosad preuzelo brojne predmete, organiziralo suđenja i donijelo presude, budući da su sporazumom omogućeni protokolarni postupci koji omogućuju da hrvatsko pravosuđe i državno odvjetništvo dostave potrebnu dokumentaciju za vođenje postupka u Srbiji, istaknuo je.

Obrazlažući zašto je protiv donošenja zakona o ništetnosti, Pupovac je kazao: "Kao što Hrvatska ne bi htjela da joj netko određuje zakone, to treba vrijediti i za druge zemlje, a posebno u tako osjetljivoj materiji kao što su ratni zločini, što je stvar međunarodnog prava i međunarodnih obveza". "Samo se treba dogovoriti o načinu, a ne o tome - da li ili ne. Nema nikakve sumnje da ćemo takvim zakonom o ništetnosti zakomplicirati suradnju u regiji i da će, bude li prihvaćen u Saboru, zakomplicirati odnos Hrvatske prema Haaškom sudu, Bruxellesu i Europskoj uniji, a posebno odnose na političkoj sceni", ustvrdio je.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
9/1/10

vallone, 05.10.11. 08:59

Svakako najsposobniji političar u Hrvatskoj, zna što želi i napokon, zna kako doći do toga.


registracija
2/6/11

stereo, 05.10.11. 10:52

Ma i taj egzotične narodnosti mi već ide na jetra, taj bi se gujavici uvukel v rit, točno se vidi da samo osluškuje i 'čita' glas javnosti da bi mogel propupati kod onih koji buju jači


registracija
14/12/06

crestor, 05.10.11. 13:18

Pupovac zna da vise , za Srbe u RH, moze dobiti od HDZ-a nego drugdje.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika