05.10.2011. / 08:52

Autor: Hina , Nacional.hr

iPhone 4S uzrokovao pad Appleovih dionica

Predstavljanje Aplleovog novog proizvoda odrazilo se međutim negativno na burzu. Naime, investitori su očigledno očekivali novi iPhone 5. U jednom trenutku, vrijednost Apple je pala za čak 3,8 posto, iako su se kasnije dionice malo oporavile

Foto: Allthingsd.com
Foto: Allthingsd.com Umjesto očekivanog iPhonea 5, Apple je u utorak predstavio iPhone 4S, bržu verziju svog najprodavanijeg 'smartphonea' koji je opremljen i "osobnim pomoćnikom" s kojim možete razgovarati, izvješćuje CNN.

Jedna od novosti je da će iPhone po prvi puta biti dostupan na američkoj bežičnoj mreži Sprint, kao i na AT&T-u i Verizonu. iPhone 4S je "globalni telefon", što znači da će moći lakše ostvariti pozive na bežičnim mrežama diljem svijeta, a ne samo u SAD-u.

Telefon izgleda jednako kao i prethodni model, ali sadrži procesor A5 koji je sedam puta brži što se grafike tiče i dva puta brži u procesuiranju podataka. Košta od 200 do 400 dolara, zavisno od prostora za pohranu od 16 do 64 GB. Opremljen je kamerom od 8 megapixela i stabilizatorom slike. Kamera može snimati i HD video s rezolucijom 1080.

"Osobni pomoćnik", zvan Siri, prima glasovne naredbe i govor pretvara u tekst.

Navedeni iPhone 4S ima vrlo kompaktnu matičnu ploču s integriranim utorom za SIM karticu, sličnu CDMA verziji iPhonea 4. S druge strane, prema dosadašnjim glasinama, iPhone 5 bi trebao imati dulje i tanje kućište sa zaobljenom pozadinom i Qualcommov čipset s podrškom za CDMA i GSM mreže.

Predstavljanje Aplleovog novog proizvoda odrazilo se međutim negativno na burzu. Naime, investitori su očigledno očekivali novi iPhone 5. U jednom trenutku, vrijednost Apple je pala za čak 3,8 posto, iako su se kasnije dionice malo oporavile. No, kao i u drugim slučajevima kad je u pitanju bio Apple, i ovaj puta očekuje se stabilni i postepeni rast vrijednosti kompanije.

Predstavljanje novog iPhonea je umjesto bolesnog Steva Jobsa vodio novi izvršni direktor Applea, Tim Cook.

Vezane vijesti

Direktor Applea Tim Cook odbio isplatu 75 milijuna dolara

Direktor Applea Tim Cook odbio isplatu 75 milijuna dolara

Direktor informatičkog diva Apple, Tim Cook, odustao je od 75 milijuna dolara dividende od dionica kojima je tvrtka nagradila svoje zaposlenike,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika