05.10.2011. / 14:30

Autor: Dean Sinovčić

Hugh Grant:

Konzervativci su 2007. legli u krevet s Murdochom

Za Granta je nejasno kako je moguće da Cameron nije znao što je Coulson radio. „Ako sam ja znao, kao i svi oni koje poznajem, da je Coulsonova prošlost vrlo upitna, kako onda naš premijer to nije znao?

Hugh GrantHugh GrantHugh Grant, 51-godišnji britanski glumac koji je proteklih godina bio prisluškivan od strane britanskih tabloida u vlasništvu Ruperta Murdocha, i dalje se ne miri s činjenicom da policija i vlast u Velikoj Britaniji nisu učinili dovoljno da raskinkaju krivce. Za dnevni list Guardian prepričao je svoje nedavne susrete s britanskim premijerom Davidom Cameronom (ali i drugim političarima) s kojim je ponovno razgovarao o toj aferi te je rekao kako je odavno bio sumnjičav prema odluci da se za šefa odnosa s javnošću britanske vlade postavi Andy Coulson, glavni urednik tabloida „News of the World" koji se nalazi u vlasništvu kompanije „News International" Ruperta Murdocha.

„Pred izbore sam se na jednoj večeri susreo sa (konzervativnim političarem) Georgeom Osborneom i rekao mu „Znaš što, napravili ste katastrofalnu grešku kada ste angažirali Coulsona. Ali on me otkantao. Došlo je do čudne situacije u kojoj nas je hostesa morala smirivati". Ovog puta Grant je želio saznati od Camerona zašto je angažirao Coulsona i zašto je prihvatio njegovo tadašnje objašnjenje kako je prisluškivanje telefona samo djelo neodgovornog pojedinca kojem je on bio urednik u listu „News of the World".

„Zanimalo me je je li dao posao Coulsonu i tako se povezao s Murdochovim carstvom zbog a) naivnosti b) pragmatizma u stilu 'znamo da su mostrumi ali to je jedini način da dođemo na vlast i ostanemo na vlasti' c) svojevoljnog pragmatizma, odnosno to je ono što političari, koji se hrane spinom, rade".

David CameronDavid CameronZa Granta je nejasno kako je moguće da Cameron nije znao što je Coulson radio. „Ako sam ja znao, kao i svi oni koje poznajem, da je Coulsonova prošlost vrlo upitna, kako onda naš premijer to nije znao? Meni je nemoguće da nije znao". Hugh Grant tvrdi kako su konzervativci 2007. godine odlučili „leći u krevet s Murdochom" iako su do tada govorili kako su stranka koja ne čini takve stvari. On ujedno smatra kako Murdoch ne surađuje iskreno s policijom i da je, kada je govorio o slučaju prisluškivanja, izgledao kao loš glumac.

Nakon razgovora s Cameronom, Grant je izjavio kako je poručio premijeru da mora povući još neke poteze, što mu je ovaj i obećao. Nick Clegg, čelnik liberala i zamjenik premijera te Ed Miliband, čelnik laburista i šef oporbe, su političari koje Grant cijeni i od kojih je također tražio da se do kraja istraži slučaj prisluškivanja. Priznaje, Clegg ga je malo bacio u depresiju kada mu je rekao „Hugh, shvati da to ljudima nije na vrhu liste prioriteta, oni brinu o cijeni plina". „Prihvatio sam, ali to nije razlog da se ovaj posao ne obavi do kraja. To je stvar principa", rekao je Grant.

Vezane vijesti

'U pitanju je opstanak eura'

'U pitanju je opstanak eura'

Britanski premijer David Cameron pozvao je u četvrtak europske čelnike da smire krizu eurozone, a izglednu grčku nemogućnost otplate duga iskoristio… Više

Komentari

registracija
23/8/09

xaron, 05.10.11. 23:14

Za glumca u sapunicama ovo je vise nego dobro. Vecina nasih tzv. novinara mogla bi sto sta nauciti od njega.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika