05.10.2011. / 14:50

Autor: Totalsport

Eurokup, kvalifikacije: Cedevita se plasirala u Eurokup

Cedevita je utakmicu prelomila tek u zadnjoj četvrtini, koju je otvorila serijom 11-2, te niti u jednom trenutku nije dopustila Chalonu da spusti zaostatak na manje od devet koševa razlike

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaKošarkaši zagrebačke Cedevite pobijedili su u Košarkaškom centru Dražen Petrović francuski Elen Chalon sa 84-69 (38-30) u uzvratnoj utakmici kvalifikacija za Eurokup, čime su nadoknadili poraz 78-73 iz prvog ogleda.

Valja podsjetiti da je Cedevita u prvom susretu gubila u 33. minuti s 22 koša razlike, ali se u završnici vratila iz ponora i na kraju izgubila s tek pet poena razlike. Tada je već zagrebačka momčad napravila veliki dio posla, a ostatak je odradila u uzvratu u Zagrebu.

Cedevita je početkom drugog poluvremena povela sa 40-30, ali su gosti svejedno u trećoj četvrtini stigli i do minimalnog vodstva. Cedevita je utakmicu prelomila tek u zadnjoj četvrtini, koju je otvorila serijom 11-2, te niti u jednom trenutku nije dopustila Chalonu da spusti zaostatak na manje od devet koševa razlike.

Dontaye Draper predvodio je zagrebačku momčad sa 18 koševa, 5 skokova i 10 asistencija. Marino Baždarić dodao je 12 poena, 7 skokova i 3 asistencije. Kod gostiju je odskakao Blake Schilb s 21 košem.

Kvalifikacije za Eurokup, uzvratna utakmica:

Cedevita - Elan Chalon 84-69 (prva utakmica 73-78)

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika